Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb kiistää väitteet puolueen hajaannuksesta

Kenttäväeltä saatu palaute ei Alexander Stubbin mukaan tue Jan Vapaavuoren näkemystä puolueen epäyhtenäisyydestä

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Puheenjohtaja Alexander Stubb puhui kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina.
Puheenjohtaja Alexander Stubb puhui kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Fakta

Kokoomuksen puheenjohtajakisa

 Kokoomuksen puheenjohtajavaali käydään 10.–12. kesäkuuta pidettävän puoluekokouksen yhteydessä.

 Ehdolle ovat asettuneet nykyinen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb, sisäministeri Petteri Orpo ja kansanedustaja Elina Lepomäki.

Asemaansa kokoomuksen puheenjohtajana puolustava Alexander Stubb kiistää entisen kilpakumppaninsa, Euroopan investointipankin varapääjohtajan Jan Vapaavuoren (kok) väitteet siitä, että puolue olisi sekavassa ja epäyhtenäisessä tilassa.

”Pärjätäkseen puolue tarvitsee sisäistä yhtenäisyyttä. Nyt joukko ei ole yhtenäinen, vaan sekaisin. Puolueessa käydään epähedelmällistä sisäistä keskustelua. Linja ja suunta ovat hukassa”, Vapaavuori totesi Helsingin Sanomien haastattelussa lauantaina.

Puheenjohtajakampanjaansa käyvä Stubb on soittanut kenttäväelle yli sata ”kuuntelupuhelua”, eikä jäseniltä tuleva palaute hänen mukaansa tue Vapaavuoren väitteitä.

”Kentän tuntosarvet vähän poikkeavat tästä julkisesta keskustelusta, joka on olemassa”, Stubb sanoi lauantaina kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä.

”Moni on aika hämmentynyt siitä, mitä tässä nyt tapahtuu ja mihin tyytymättömyys purkautuu. Sehän johtuu totta kai siitä, että olemme pärjänneet neuvotteluissa viime aikoina aika hyvin. Mutta jos jollain on sellainen tunne, että on jäänyt ulkopuolelle joukkueesta tai ei ole halunnut ottaa vastuuta tai saanut tarpeeksi vastuuta, niin silloin minulla puolueen puheenjohtajana on siitä vastuu.”

Vaikka Stubb kiistää puolueen olevan hajaannuksen tilassa, puoluevaltuustossa pitämässään puheessa hän alleviivasi useaan otteeseen yhteishengen merkitystä.

Puheenjohtajaäänestys pidetään neljän viikon kuluttua puoluekokouksessa Lappeenrannassa. Puheensa aluksi Stubb haastoi kokousväkeä osoittamaan, että kisa käydään ”reilusti, rehdisti, avoimesti ja toisiamme tukien”.

”Meillä ei ole puolueessa yhtäkään messiasta, joka pärjäisi yksin. Muistetaan tämä seuraavan neljän viikon aikana.”

”Jos tässä jengissä aletaan sooloilla, siitä ei kerta kaikkiaan tule mitään. Meidän täytyy olla joukkue, joka arvostaa toinen toisiaan ja myös vastustajaa. Me emme hauku vastustajaa tai omia. Meidän pitää pelata yhteisen suunnitelman mukaan.”

Puheessaan Stubb myös totesi, että puolueessa on pystyttävä luottamaan kaveriin. Kysyttäessä hän kielsi, että viesti olisi suunnattu kilpakumppaneille.

”Ei missään nimessä. Petteri Orpo tuki edellisissä vaaleissa Jan Vapaavuorta. Ensimmäinen asia, jonka tein, oli että otin hänet ministeriksi. Vaalien jälkeen hän on ollut minun oikea käteni. Ei ole kyse siitä. Petterin päätös lähteä kisaan on hänen omansa. Kunnioitan sitä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat