Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Krp ja Tulli paljastivat huumeiden laajan maahantuonnin: 28 kiloa kokaiinia ja melkein 300 kiloa hasista

Kiinni otettujen epäiltyjen joukossa on kaksi brittiä ja kolme suomalaista.

Kotimaa
 
Poliisi
Poliisin tekemässä kotietsinnässä löytyi muun muassa kaksi kiloa kokaiinia ja kahdeksan kiloa hasista.
Poliisin tekemässä kotietsinnässä löytyi muun muassa kaksi kiloa kokaiinia ja kahdeksan kiloa hasista. Kuva: Poliisi

Keskusrikospoliisi (krp) ja Tulli ovat onnistuneet paljastamaan vuosia kestäneen laajamittaisen huumeiden maahantuonnin. Krp kertoo, että Suomeen on tuotu 28 kiloa kokaiinia ja lähes 300 kiloa hasista.

Kiinni otettujen epäiltyjen joukossa on kaksi brittiä ja kolme suomalaista. Kiinnioton yhteydessä löydettiin kaksi kiloa kokaiinia, kahdeksan kiloa hasista ja yli 30 000 euroa käteistä.

Suomen viranomaiset kuulivat joulukuussa ulkomaisilta viranomaisilta, että brittimies salakuljettaa Espanjasta Suomeen suuria määriä kokaiinia ja hasista. Lisäksi kerrottiin, että maahantuontiin ja rahoitukseen liittyy suomalainen mies ja vastaanotossa auttaisi toinen suomalainen.

Krp ja Tulli perustivat yhteisen tutkintaryhmän ja saivat apua Helsingin poliisilaitokselta.

Britit saapuivat joulukuun puolivälissä Ruotsista Suomeen ja siirtyivät Nurmijärvelle vuokramökkiin. Poliisi oli jo tuolloin heidän jäljillään. Kun mökkiin saapui samana iltana muitakin, poliisi ja Tulli ottivat epäillyt kiinni, ja he ovat edelleen tutkintavankeudessa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että brittimies on salakuljettanut suomalaismiehelle huumeita vuodesta 2007. Huumeita on tuotu Suomeen Espanjan lisäksi Hollannista.

Joissain tapauksissa huumeet on tuotu kehon sisällä lentoteitse, joissain taas autoon piilotettuina Tornion kautta. Kokaiinin ja hasiksen lisäksi Suomeen on tuotu myös pari kiloa mdma:ta, joka tunnetaan myös nimellä ekstaasi.

Esitutkinnassa on otettu kiinni ja kuulusteltu useita suomalaisia, joita on epäilty osallisuudesta rikoksiin. Heidän lisäkseen on pidätetty yksi Espanjan kansalainen, joka otettiin kiinni Barcelonassa eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella.

Vuosien 2007–2015 tehtyjen salakuljetusten rikoshyödyn arvioidaan olevan yli viisi miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat