Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Savonlinnan OKL:n tilanne ei muuttunut tulosneuvotteluissa

Savonlinnan kaupunki on valittanut lakkautuksesta oikeusasiamiehelle.

Kotimaa
 
Esko Ikonen / Lehtikuva
Savonlinnassa osoitettiin mieltä opettajankoulutuslaitoksen siirtoa vastaan 9. toukokuuta.
Savonlinnassa osoitettiin mieltä opettajankoulutuslaitoksen siirtoa vastaan 9. toukokuuta. Kuva: Esko Ikonen / Lehtikuva

Maanantaina iltapäivällä käydyt tulosneuvottelut eivät tuoneet muutosta Savonlinnan Opettajankoulutuslaitoksen (OKL) lakkauttamispäätökseen. Itä-Suomen yliopisto kävi opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa tulosneuvottelut kaudesta 2017–2020.

”Yliopiston päätöksen mukaan tulosneuvotteluissa sovittiin, että keskitämme Savonlinnan toiminnot vuonna 2018 Joensuun kampukselle”, kertoi yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen HS:lle.

Itä-Suomen yliopiston hallitus päätti huhtikuun 11. päivä, että se lakkauttaa OKL:nsa Savonlinnan kampuksella ja siirtää toiminnot nykyisessä laajuudessaan Joensuuhun. Yliopisto keskittää opettajankoulutuksensa Joensuun kampukselle.

Mönkkösen mukaan maanantaisissa tulosneuvotteluissa nousi jälleen esiin jo aiemmin esitetty mahdollisuus, että yliopisto voisi saada tulevalle nelivuotiskaudelle kahdeksan miljoonan euron erillisrahoituksen. Rehtorin mukaan määräaikainen rahoitusjakso ei ratkaise asiaa.

”Meidän on tehtävä ratkaisut ja toimet, joilla saamme parannettua opettajankoulutusta ja kasvatustieteen tutkimusta ja sen toiminnan tasoa. Se ei onnistu väliaikaisella rahoituksella kuten on aiemminkin todettu”, Mönkkönen sanoo.

”Me olemme päätöksen tehneet ja sen mukaan mennään. Se kirjataan tulossopimukseen. Asia on loppuun käsitelty siltäkin osin.”

Savonlinnan kaupunki tiedotti aamulla pyytävänsä eduskunnan oikeusasiamiestä, oikeuskansleria ja valtioneuvostoa selvittämään, onko Itä-Suomen yliopiston hallitus syyllistynyt sopimusrikkomukseen lakkauttaessaan Opettajankoulutuslaitoksensa (OKL) Savonlinnassa.

Kaupunki vastustaa siirtoa voimakkaasti, sillä sen mukaan OKL:n lähdöstä koituu sille merkittävät aluetaloudelliset ja imagolliset menetykset.

Savonlinnan kaupungin mukaan yliopisto on rikkonut yliopiston ja opetus- ja kulttuuriministeriön sopimusta sopimuskaudella 2013–2016. Kaupungin mukaan sopimus edellyttää, että yliopisto turvaa opettajankoulutuksen edellytykset ja harjoittelukoulun Savonlinnassa.

Kaupungin mukaan yliopistolla ei ollut oikeutta tehdä siirtopäätöstä ennen sopimuskauden päättymistä ja ennen kuin yliopisto on neuvotellut ministeriön kanssa yliopiston rahoituksesta.

OKL:n myötä Savonlinna menettää maisteritasoisen koulutuksen kaupungissa ja kampusalue tyhjenee. Kaupungista häviää yli 800 opiskelijaa ja satakunta yliopiston työpaikkaa. Kaupunki arvioi, että alueelta lähtee jopa 300 työpaikkaa ja 2 000 asukasta. Se menettää noin 12 miljoonan euron ostovoiman.

Pellervon taloustutkimus selvittää parhaillaan Savonlinnan OKL:n lakkauttamisen kokonaistaloudellisia vaikutuksia. Pääministeri Juha Sipilän aloitteesta tehtävän selvityksen on määrä valmistua tällä viikolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat