Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies joutui moottoriveneestä veden varaan ja hukkui

Alkuvuoden aikana hukkuneita on ollut 26, yksi enemmän kuin viime vuonna samalla aikavälillä.

Kotimaa
 
Sofia Kuisma

Mies hukkui Mäntyharjulla, Pyhäveden Haapaselällä maanantaina, tiedotti Itä-Suomen poliisi. Mies joutui moottoriveneestä veden varaan tuntemattomasta syystä. Poliisi tutkii tapausta normaalina kuolemansyyn tutkintana. Mies oli syntynyt vuonna 1925.

Suurin osa vesiliikenteessä hukkuneista on Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton mukaan ilman pelastusliivejä. Ihmisiä hukkuu kesäkuukausien aikana eniten, ja viimeisten vuosien tietojen mukaan hukkuneet ovat usein miehiä.

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton keräämien tietojen mukaan vuonna 2016 tammikuusta helmikuuhun hukkuneita on ollut 26, joista vesiliikenteessä on kuollut 3. Hukkuneista 18 on pudonnut jäihin tänä vuonna.

Vuonna 2015 hukkuneita oli samalla aikavälillä 25, joista 4 kuoli vesiliikenteessä ja 13 putosi jäihin. Koko vuonna 26 henkilöä hukkui vesiliikenteessä ja 16 jäihin pudottuaan.

HS uutisoi huhtikuussa hukkumisen syistä, joita tutkijat olivat löytäneet 14. Iso osa ihmisistä hukkuu viileässä vedessä, jolloin syynä on usein kylmäshokki. Hukkumiskuolemaan voi johtaa myös rentoutuminen kuumassa vedessä tai hukkumispelko.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat