Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampere hyväksyi puolen miljardin euron monitoimi­areenan ja tornitalojen rakentamisen

Kotimaa
 
SRV
Rakennusyhtön havainnekuvassa tornit ja areena on sijoitettu olemassa olevien rakennusten seuraan.
Rakennusyhtön havainnekuvassa tornit ja areena on sijoitettu olemassa olevien rakennusten seuraan. Kuva: SRV

Tampere. Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-illan kokouksessaan suunnitelman rakentaa Kansi ja Areena -nimellä kulkevan monitoimiareenan keskustaan pääradan päälle.

Päätöstä voi luonnehtia merkittäväksi ja ratkaisevaksi, sillä päätös oli nyt käytännössä viimeinen niitti jo vuosia vatvotulle ajatukselle rakentaa poikkeuksellinen kokonaisuus kaupungin keskustaan, muutama sata metriä rautatieasemasta etelään.

Valtuuston 67 jäsentä olivat murskaluvuin hankkeen kannalla. Yksi valtuutettu ehdotti hankkeen jättämistä pöydälle, mutta tämä sai vain kuusi puolustajaa. Kokous käytiin liikesalaisuuksiin vedoten poikkeuksellisesti suljetuin ovin. Sen tunnelmaa kuvattiin vapautuneeksi. Päätöksen tekemiseen valtuustolla meni lähes kolme tuntia aikaa.

Asia etenee nyt siten, että seuraavaksi allekirjoitetaan toteutussopimus.

Koko hankkeen hintalappu on noin puoli miljardia eli 500 miljoonaa euroa. Tampereen kaupunki rakentaa kannen, joka maksaa noin 34 miljoonaa euroa ja suunnittelee sijoittavansa siihen vielä noin 26 miljoonaa euroa. Loput on yksityistä rahaa.

Hanke on mittasuhteiltaan valtava ja se muuttaa Tampereen keskustaa monin tavoin. Halli tai paremminkin monitoimiareena tulee pääradan kiskojen päälle ja on noin 12 000 katsojaa vetävä rakennus niin urheilun kuin viihteen tarpeisiin. Sen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu useita tornitaloja, joihin tulee asuntoja, toimistoja ja hotelli, mahdollisesti myös Tampereelle suunniteltu kasino.

Hankkeen myös esimerkiksi lasketaan tuovan 2 400 uutta pysyvää työpaikkaa ja luovan 3 600 työpaikkaa rakennusvaiheessaan. Sen rakentaa SRV-yritysryhmittymä.

Sen rakentamisen on määrä alkaa ensi kesänä ja kokonaisuuden pitäisi olla valmis joskus vuonna 2020.

Hallista luonnollisesti tulee myös jääkiekon keskus Tampereella eli esimerkiksi Tapparan ja Ilveksen koti. Se tarkoittaa sitä, että vanha jäähalli Hakametsässä vapautuu muiden lajien käyttöön.

SRV
Rakennusyhtön havainnekuvassa tornit ja areena on sijoitettu olemassa olevien rakennusten seuraan.
Rakennusyhtön havainnekuvassa tornit ja areena on sijoitettu olemassa olevien rakennusten seuraan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat