Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp tyrmää Nesteen omistusrajan leikkauksen

Kotimaa
 

Nesteen omistusrajat, valtion uuden kehitysyhtiön rooli ja postin pilkkomishankkeet puhuttivat kansanedustajia tiistaina, kun eduskunta sai pääministeri Juha Sipilän (kesk) ilmoituksen hallituksen omistajaohjauspolitiikasta.

Sipilä painotti, että valtion on oltava myös valmis myymään omaisuuttaan.

”Valtion taseen saaminen töihin ei tarkoita minulle budjetin tilkitsemistä tai omaisuuden laittamista lihoiksi. Se tarkoittaa nykyisen omistuksen aktivoimista”, Sipilä painotti.

Suurin oppositiopuolue Sdp ilmoitti heti, että se ei kelpuuta valtion omistuksen pudotusta Nesteessä kolmannekseen eli 33,4 prosenttiin.

”On huoltovarmuuden kannalta turvallisempaa, että myös Nesteen omistusosuus säilyy Fortumin ja Finnairin tavoin yli 50 prosentissa”, Sdp:n puheenvuoron käyttänyt Lauri Ihalainen sanoi.

Sipilän mukaan huoltovarmuutta on puntaroitu.

”Polttonesteitä koskeva huoltovarmuus voidaan toteuttaa lainsäädännön vaatimuksin, sopimuksin sekä sitten tämän kolmanneksen omistuksen turvin”, Sipilä vakuutti.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki arvosteli kirpeästi muun muassa postin yksityistämistä.

”Sinänsä ei ole yllättävää, että hallitus tekee thatcherilaista politiikkaa, onhan ( Timo) Soini nimennyt Margaret Thatcherin poliittiseksi esikuvakseen, ( Alexander) Stubb sanonut olevansa sydämeltään thatcherilainen ja Sipilä kertonut kilauttaneensa liikemieskavereilleen omistajapoliittisia linjauksia tehdessään.”

Sipilä lupasi, että Postin mahdollisessa listautumisessa henkilöstö muistetaan.

”Jos Posti menee listoille, niin minusta henkilöstöanti olisi hyvin linjassa tämän kanssa”, Sipilä sanoi.

Ulkoministeri Soini (ps) piikitteli Arhinmäkeä menneiden hallitusten virheistä.

”Te olitte hallituksessa, ette pystyneet estämään, ei voima riittänyt. Perussuomalaisilla voima riitti. Tämä ero on kansandemokratian ja demokratian välinen, samoin kuin pakkopaidan ja paidan välinen.”

”Edustaja Arhinmäki, teidän puheenvuoronne oli erittäin virkistävä ja piristävä, sillä jopa Lenin horahti hereille”, Soini nauratti.

Arhinmäki antoi Soinille myöhemmin takaisin.

”Ministeri Soinista tulee mieleen Asterix -sarjakuvan hahmo riidankylväjä. Hän ministeriaitiosta ensin heittää herjoja sinne tänne ja luikkii sen jälkeen karkuun keskustelua”, Arhinmäki sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat