Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juoppoputkaan päätyy vuosi vuodelta vähemmän väkeä – vielä kymmenen vuotta sitten määrä oli lähes kaksinkertainen

Juoppoputkaan päätyy vuosi vuodelta vähemmän väkeä. Kun päihtymyksen vuoksi säilöön otettiin vuonna 2004 peräti 108 000 ihmistä, oli heitä viime vuonna enää alle 60 000.

Kotimaa
 
Antti Hämäläinen
Suuntaus päihtyneiden henkilöiden säilöönotossa on ollut laskeva jo toistakymmentä vuotta.
Suuntaus päihtyneiden henkilöiden säilöönotossa on ollut laskeva jo toistakymmentä vuotta. Kuva: Antti Hämäläinen

Päihtyneiden säilöönotot ovat jälleen vähentyneet. Vuonna 2015 säilöön otettiin päihtymyksen vuoksi 59 800 ihmistä, kun edellisvuonna säilöönottoja tehtiin 61 300.

Suuntaus päihtyneiden henkilöiden säilöönotossa on ollut laskeva jo toistakymmentä vuotta. Korkeimmillaan säilöönotot olivat 2000-luvulla vuonna 2004, jolloin päihtymyksen vuoksi viranomaisten huostaan päätyi lähes 108 000 ihmistä. Vielä vuonna 2010 säilöönottoja tehtiin lähes 80 000.

Päihtyneen säilöönotot perustuvat poliisilakiin pakkokeinoista. Yleensä niiden kohdetta ei epäillä rikoksesta vaan henkilö otetaan talteen hänen itsensä tai ympäristön turvallisuuden varmistamiseksi.

Kokonaisuudessaan poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen käyttämien pakkokeinojen määrä oli viime vuonna edellisvuotta suurempi. Kaikkiaan pakkokeinoihin turvauduttiin viime vuonna 197 600 kertaa, mikä oli 850 enemmän kuin vuonna 2014.

Päihtyneiden säilöönottojen lisäksi viranomaisten pakkokeinoja ovat esimerkiksi laite-etsinnät, kiinniotot, pidätykset, vangitsemiset, henkilötarkastukset, takavarikot sekä verikokeesta tehdyt humalatilan tutkimukset.

Valtaosa viranomaisten pakkokeinoista kohdistui miehiin, sillä naisiin niistä kohdistui vain noin 13 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat