Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rehn: ”Neuvottelijoita on syytä onnitella” – Kemianteollisuus aikoo sopia työajan pidennyksen yrityskohtaisesti

Kyseessä metsäalan jälkeen toinen kilpailukykysopimuksen mukainen neuvottelutulos

Kotimaa
 
Fakta

Tämä on kilpailukykysopimus

 Kilpailukykysopimuksella parannetaan yritysten kustannuskilpailukykyä heikentämällä palkansaajien etuja.

 Toiveena on, että työpaikkoja syntyisi lisää ja näin julkiset menot vähenisivät sekä verot lisääntyisivät.

 Sopimuksen mukaan palkat eivät nouse vuonna 2017.

 Sosiaaliturvamaksuja siirretään merkittävästi työnantajilta palkansaajille.

 Työaikaa pidennetään 24 tunnilla.

 Julkisen sektorin lomarahoja leikataan 30 prosenttia vuosina 2017-2019.

Kemianteollisuuden työntekijät ja työnantajat ilmoittivat keskiviikkona, että ne aikovat neuvotella yrityskohtaisesti työajan pidennyksestä.

Kemianteollisuus ja Team eli Teollisuusalojen ammattiliitto saivat keskiviikkona päätökseen kilpailukykysopimuksen (kiky) mukaiset työehtosopimusneuvottelut.

”Kemianteollisuudessa saavutettu neuvottelutulos on hyvin merkittävä koko kilpailukykysopimuksen soveltamisen kannalta, koska kyseessä on keskeinen vientiteollisuuden ala. Tämä ja metsäalalla aiemmin saavutettu neuvottelutulos viitoittavat varmasti tietä myös muille liitoille päästä sopimukseen”, sanoi elinkeinoministeri Olli Rehn tiedotteessa.

Kiky-sopimuksen mukaan eri aloilla pitää sopia muun muassa siitä, miten 24 tunnin työajan pidennys kullakin alalla toteutetaan.

Rehnin mukaan tuoreet neuvottelutulokset pitävät sisällään kaikki keskusjärjestöjen sopimat elementit, ja luovat osaltaan pohjaa laajentaa paikallista sopimista.

”Kemianteollisuus ry:n ja Teollisuusalojen ammattiliiton neuvottelijoita on syytä onnitella nyt saavutetusta neuvottelutuloksesta”, Rehn sanoo.

Metsäteollisuus sopi aiemmin tällä viikolla, että metsurit ja muut metsäalan työntekijät luopuvat kolmesta pekkaspäivästä.

Kemia päätyi kuitenkin yrityskohtaiseen toteutustapaan. Yrityskohtaisesti voidaan sopia esimerkiksi työajantasaamisvapaiden, vuorovapaiden, arkipyhien ja työaikapankin käytöstä, jotta vaadittu 24 tunnin pidennys toteutuu.

Sopimus koskee noin 12 000:ta työntekijää. He työskentelevät öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuudessa, muovi- ja kemiantuoteteollisuudessa sekä kemian perusteollisuudessa. Neuvottelutulos käsitellään Kemianteollisuus ry:n ja Teamin hallituksissa toukokuun loppuun mennessä.

Neuvotteluissa Kemianteollisuus ja Team sopivat myös toimista, joihin voidaan ryhtyä, jos tavoitteena on turvata työpaikat poikkeuksellisissa taloudellisissa olosuhteissa.

Lisäksi liitot sopivat, että luottamusmiesten tehtäviin kuuluu jatkossa myös paikallisen sopimisen, työhyvinvoinnin ja yritystoiminnan kehityksen edistäminen. Heidän työaikaansa luottamustehtävien hoitoon lisätään.

Kilpailukykysopimuksen mukaisten neuvotteluiden takaraja on 31. toukokuuta. Maan hallitus katsoo sen jälkeen, onko sopimus riittävän kattava, jotta luvatut veronalennukset toteutetaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat