Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulupäivä onkien – yli 10 000 koululaista sai oppia kalastukseen

Onkiminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin ja se on hyvä tapa tutustua luontoon. Keskiviikkona vietettiin valtakunnallista kalastuspäivää.

Kotimaa
 
Pertti Neuvonen
Jussi Nukari / Lehtikuva
Kalastuksen ohessa järjestettiin koulutusrasteja, joilla esimerkiksi tunnistettiin ja käsiteltiin kaloja sekä opeteltiin kalastusvälineiden käyttöä.
Kalastuksen ohessa järjestettiin koulutusrasteja, joilla esimerkiksi tunnistettiin ja käsiteltiin kaloja sekä opeteltiin kalastusvälineiden käyttöä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Yli 10 000 lasta ja nuorta osallistui keskiviikkona Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön valtakunnalliseen kalastuspäivään. Se järjestettiin 40:llä eri paikkakunnalla.

Kalastuspäivän päätapahtumassa Järvenpään Tuusulanjärven rannalla vieraili yli 700 koululaista. Siellä oli myös Vapaa-ajankalastajien järjestöpäällikkö Olli Saari.

”Jokainen kala on ihan yhtä tärkeä. Sen näkee oppilaista, kun he ilakoivat kalan saadessaan. Oli saalis sitten viisisenttinen kiiski tai kymmensenttinen särki.”

Päivän teema oli koulusta kalaan. Kalastuksen ohessa järjestettiin koulutusrasteja, joilla esimerkiksi tunnistettiin ja käsiteltiin kaloja sekä opeteltiin kalastusvälineiden käyttöä.

”Tämä on miellyttävä tapa viettää keväistä koulupäivä, mutta ei se ole vain kalastusta, tämän pystyy yhdistämään moneen oppiaineeseen”, Saari sanoo.

Päivän aikana moni koululainen oppi esimerkiksi sen, että Suomen kansalliskala on ahven.

Tapahtumat jatkuvat ensi viikolla vielä muutamalla paikkakunnalla.

Tapahtumien ohessa koululaisilla on mahdollisuus osallistua kalabongauksen koulukisaan, joka kestää toukokuun 22. päivään asti. Kisaan voi ilmoittaa koululuokkien saaliita osoitteessa www.ahven.net. Eniten kalalajeja bongaavat luokat saavat palkinnoksi erilaisia kalastustarvikkeita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat