Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusi miestä tuomittiin vankeusrangaistuksiin Mäkelänrinteellä tapahtuneesta ryöstöstä

Kaksi miehistä sai rangaistuksen törkeästä ryöstöstä ja kolme miestä ryöstöstä. Lisäksi yksi mies tuomittiin avunannosta ryöstöön.

Kotimaa
 

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi torstaina kuusi miestä vankeuteen ryöstöstä, joka tapahtui Mäkelänrinteen uimakeskuksen pihalla vuoden 2015 lokakuun alussa.

Kaksi miehistä sai rangaistuksen törkeästä ryöstöstä ja kolme miestä ryöstöstä. Lisäksi yksi mies tuomittiin avunannosta ryöstöön.

Uhri saapui viime lokakuussa Mäkelänrinteen uimakeskuksen pihalle tekemään kannabiskauppoja. Rahoja vaadittiin ja uhria sumutettiin kaasusumutteella.

Kun uhri lähti karkuun, kohdistivat uhrin tuttava Kim Luoto ja Granit Salih häneen voimakasta väkivaltaa. Uhrilla ei ole ollut mahdollisuuksia puolustaa tai suojata itseään.

Uhri menetti tajuntansa ja hänelle syntyi aivovamma, josta tulee jäämään pysyvä haitta.

Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan kaikki vastaajat ovat yksissä tuumin suunnitelleet ryöstävänsä uhrin saadakseen häneltä rahaa. Maassa makaavaan puolustuskyvyttömään uhriin kohdistettu väkivalta on ollut tekotavaltaan raakaa ja julmaa.

Käräjäoikeus tuomitsi Kim Luodon viiden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja Granit Salihin kolmen vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä ryöstöstä.

Vuonna 1996 syntynyt Niko Luoto tuomittiin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ryöstöstä, mihin sisältyy myös aiemmin tuomittu ehdollinen rangaistus.

Kaksi miehistä tuomittiin yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ryöstöstä. Lisäksi yksi miehistä tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen avunannosta ryöstöön.

Kaikki vastaajat tuomittiin yhteisvastuullisesti maksamaan uhrille 30 000 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta. Lisäksi kaikki vastaajat on tuomittu yhteisvastuullisesti maksamaan uhrille kärsimyskorvausta 5 500 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat