Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ratatyöt kiusaavat junamatkaajia kesällä – osa vuoroista perutaan ja osa ajetaan busseilla

Ratatöiden tarkoitus on tulevaisuudessa vähentää junaliikenteen häiriöitä ja nopeuttaa matkoja.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Tomi Hirvinen / Lehtikuva
Esimerkiksi Pohjanmaalla tehtävien ratatöiden valmistuttua vuonna 2018 matka-aika Helsingin ja Oulun välillä olisi nopeimmillaan noin viisi tuntia. Nykyinen matka-aika tällä välillä on noin kuusi tuntia.
Esimerkiksi Pohjanmaalla tehtävien ratatöiden valmistuttua vuonna 2018 matka-aika Helsingin ja Oulun välillä olisi nopeimmillaan noin viisi tuntia. Nykyinen matka-aika tällä välillä on noin kuusi tuntia. Kuva: Tomi Hirvinen / Lehtikuva

Ratatyökausi vaikeuttaa kesän junaliikennettä ympäri Suomea, VR kertoo tiedotteessaan. Junavuoroja perutaan ratatöiden vuoksi ja osa vuoroista korvataan linja-autokuljetuksilla. VR kertoo myös matka-aikojen pidentyvän kesällä. Osa töistä jatkuu vielä kesän jälkeen vuoden loppupuolelle asti.

Liikenneviraston kunnostus- ja ratatöiden on tarkoitus vähentää junaliikenteen häiriöitä ja nopeuttaa junamatkoja. Esimerkiksi Pohjanmaalla tehtävien ratatöiden valmistuttua vuonna 2018 matka-aika Helsingin ja Oulun välillä olisi nopeimmillaan noin viisi tuntia. Nykyinen matka-aika tällä välillä on noin kuusi tuntia. Joidenkin reittien matka-aikojen on tarkoitus lyhentyä jo kesäkuussa.

Keski-Pasilan keskustan rakennustyöt aiheuttavat muutoksia Helsingissä Pasilan asemalla. Rakennustyöt Pasilassa jatkuvat vuoden 2019 syksyyn asti.

Päiväjunia korvataan linja-autoilla ratatöiden vuoksi Tampereen ja Vaasan, Seinäjoen ja Oulun sekä Iisalmen ja Ylivieskan välisillä matkoilla. Ratatyöt vaikuttavat juhannuksena Tampereen ja Jyväskylän, Oulun ja Rovaniemen sekä Pieksämäen ja Kuopion välisillä matkoilla. Muutoksia junamatkoissa esiintyy myös Seinäjoen ja Kokkolan, Kokkolan ja Oulun, Oulun ja Kajaanin, Kuopion ja Lapinlahden, Kuopion ja Siilinjärven sekä Kotkan ja Kotkan sataman väleillä.

Listan kaikista ratatöistä löytää vr.fin liikennetilannepalvelusta tai aikatauluhausta. VR kehottaa matkustajia tarkistamaan etukäteen ratatöiden vaikutukset matkaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat