Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdeksäsluokkalaisten taloustietokilpailun voitto meni Kuopioon

Toinen sija meni Helsinkiin ja kolmas sija Vaalaan. Loppukilpailun kysymykset koskivat muun muassa Suomen ja Ruotsin talouksien eroja ja yritysten kilpailukykyä.

Kotimaa
 
Sofia Kuisma

Taloustietokilpailun voitti kuopiolainen Sanna Rantakokko Kuopion kristillisestä koulusta. Yhdeksäsluokkalaisten taloustietokilpailun järjestää Nordea ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL.

Toiseksi sijoittui helsinkiläinen Johannes Vanhanen Helsingin Suomalaisen yhteiskoulusta ja kolmanneksi sijoittui vaalalainen Petriina Heikkinen Vaalan yhtenäiskoulusta.

Loppukilpailussa osallistujat vastasivat ensimmäisessä vaiheessa kysymyksiin muun muassa Suomen ja Ruotsin talouksien eroista, Kiinan kansantaloudesta ja Suomen valtion omaisuudesta ja sen yhtiöittämisestä. Toisen vaiheen esseetehtävässä kysyttiin yritysten kilpailukyvystä. Kysymykset perustuvat peruskoulun yhteiskuntaopin oppimäärään sekä ajankohtaisiin talousasioihin.

Taloustietokilpailu järjestettiin tänä vuonna 51. kerran, ja kaksivaiheiseen kilpailuun osallistui yhteensä 30 000 oppilasta. Ensimmäinen taloustietokilpailu järjestettiin vuonna 1966, ja siitä lähtien kilpailuun on osallistunut yli kaksi miljoonaa suomalaista, kertoo HYOL ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Ruhanen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat