Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itärajan partiointi vähentynyt paikoin yli kolmanneksella – rajan valvontaan tulossa lisää voimia

Partioinnin väheneminen johtuu Rajavartiolaitoksen säästöistä. Venäjän-vastaisen rajan valvontaan aiotaan nyt siirtää lisää henkilöstöä.

Kotimaa
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Itärajan partiointia on viiden viime vuoden aikana vähennetty joillain alueilla jopa 40 prosenttia.
Itärajan partiointia on viiden viime vuoden aikana vähennetty joillain alueilla jopa 40 prosenttia. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Partiointi itärajalla on vähentynyt viime vuosina paikoin yli kolmanneksella.

Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö Ilkka Laitinen kertoi sisäisen turvallisuuden selonteon julkistamistilaisuudessa torstaina, että itärajan partiointia on viiden viime vuoden aikana vähennetty joillain alueilla jopa 40 prosenttia.

Partioinnin väheneminen johtuu Laitisen mukaan Rajavartiolaitoksen säästöistä.

Rajavartiolaitos kertoi lausunnossaan budjetista eduskunnalle viime syksynä, että pohjoisen rajavartiostoissa henkilöstö on mitoitettu vain välttämättömimmän perusvalvonnan mukaan.

”Lapin, Kainuun ja Pohjois-Karjalan rajavartiostoissa on muodostumassa haasteeksi kyky hallita rajatilanteen äkilliset muutokset pitkäkestoisessa tilanteessa”, lausunnossa todettiin.

Itärajan partiointi lisääntyy lähivuosina, sillä Venäjän-vastaisen rajan valvontaan aiotaan siirtää lisää henkilöstöä. Maan hallitus linjaa sisäisen turvallisuuden selonteossa, että itärajalle tulee 160 uutta rajavartijaa.

”Lisäys kaventaa takamatkaa”, Laitinen kertoi.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) kertoi tiedotustilaisuudessa, että uusista rajavartijoista sata siirretään itärajalle laitoksen muista tehtävistä. Lisäresursseja on tarkoitus löytää 60:tä uutta työntekijää varten.

Tätä nykyä itärajaa valvoo noin 700 rajavartijaa.

Julkistetussa selonteossa hallitus nosti tärkeimmiksi sisäisen turvallisuuden kysymyksiksi kiireellisistä hälytyspalveluista huolehtimisen, itärajan perustason valvonnan ja rajanylitysliikenteen valvonnan.

Selonteon mukaan poliisien määrä supistuu ensi vuoden aikana 7 000:een ja pysyy tässä hallituskauden loppuun eli vuoteen 2020 saakka. Viime vuonna poliisien määrä oli ilman Suojelupoliisin henkilöstöä 7 250.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat