Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kätilöliitto huolissaan THL:n seksuaali- ja lisääntymisterveystoimintojen lakkauttamisesta

Liitossa pelätään, että nyt tehtävillä päätöksillä on vakavat ja kauaskantoiset seuraukset suomalaiseen kansanterveyteen ja väestön hyvinvointiin.

Kotimaa
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Suomi on painottanut muun muassa seksuaalioikeuksien näkökulmaa ja sukupuolten tasa-arvoa.
Suomi on painottanut muun muassa seksuaalioikeuksien näkökulmaa ja sukupuolten tasa-arvoa. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Kätilöliitto esittää huolensa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen seksuaali- ja lisääntymisterveys-toimintojen (SELI) lakkauttamisesta, kertoo liitto tiedotteessaan.

Toukokuussa päättyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden tuloksena Thl on päättänyt lopettaa SELI-toimintonsa. Kätilöliiton mukaan toimintojen lakkauttaminen on menetys suomalaiselle ja kansainväliselle seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämistyölle.

Liitossa pelätään, että nyt tehtävillä päätöksillä on vakavat ja kauaskantoiset seuraukset suomalaiseen kansanterveyteen ja väestön hyvinvointiin.

Suomi on painottanut etenkin seksuaalioikeuksien näkökulmaa sekä sukupuolten tasa-arvoa, nuorison seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeuksia, naisiin kohdistuvan väkivallan poistamista ja seksuaalioikeuksien kunnioittamista.

Kätilöliiton mukaan nuorille suunnattu seksuaalikasvatus ja tarjotut palvelut ovat herättäneet kansainvälistä huomiota. Suomi erottuu edukseen myös pohjoismaisessa vertailussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat