Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliisipäällikkö Aapio: Poliisia petettiin Trevoc-hankinnoissa

Helsingin poliisin johdon mukaan Trevocista ei olisi hankittu laitteita, jos yhtiön rahoituskuviot olisi tiedetty.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten Jari Aarnion törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Tuomion mukaan Aarnio oli mukana hankkimassa Trevocin laitteita Helsingin poliisiin, vaikka hänellä oli salattuja yhteyksiä yritykseen.
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten Jari Aarnion törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Tuomion mukaan Aarnio oli mukana hankkimassa Trevocin laitteita Helsingin poliisiin, vaikka hänellä oli salattuja yhteyksiä yritykseen. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Tästä on kyse

Aarniolle Trevoc-jutusta vankeutta

 Aarnio sai käräjäoikeudessa yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

 Käräjäoikeus hylkäsi syytteet törkeästä petoksesta.

 Hovioikeus käsittelee Trevoc-syytteitä kesäkuun puoliväliin asti.

 Aarnion huumesyytteiden käsittely käräjäoikeudessa on päättynyt. Tuomio annetaan syksyllä.

Helsingin poliisilaitos ei missään tapauksessa olisi ostanut laitteita seurantalaiteyhtiö Trevocista, jos yhtiön rahoituskuviot olisivat olleet tiedossa. Näin sanoi Helsingin poliisilaitoksen nykyinen johtokaksikko torstaina Helsingin hovioikeudessa.

Epäilyt hämäristä rahoituskuvioista liittyvät siihen, että huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio olisi mutkikkaiden järjestelyjen kautta ollut omistajaan rinnastettavassa asemassa yhtiössä. Välikätenä on syyttäjien mukaan käytetty rikollisjärjestö United Brotherhoodin silloista johtohahmoa Keijo Vilhusta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten Aarnion törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomion mukaan Aarnio oli mukana hankkimassa Trevocin laitteita Helsingin poliisiin, vaikka hänellä oli salattuja yhteyksiä yritykseen.

Sekä syyttäjät että Aarnio valittivat käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

Helsingin nykyisen poliisipäällikön Lasse Aapion mukaan Trevocin laitteita ei ollut mikään pakko hankkia.

”Mikään ei ole välttämätöntä, jos se ei ole laillista.”

Aapio huomautti, että muut poliisilaitokset tulivat toimeen ilman seurantalaitteita sinä aikana, kun keskusrikospoliisi (krp) ei pystynyt lainamaan niitä. Nykyisin Helsinki käyttää krp:n laitteita.

Aapion mukaan Helsingin poliisia petettiin Trevoc-hankinnoissa. Hänen mielestään Trevocin olisi itse pitänyt kertoa, jos sen omistajakuviot muuttuvat.

Aapio korosti luottamuksen merkitystä. Hän huomautti, että yhteistyön aikana Trevoc sai valtavan määrän tietoa siitä, miten poliisi käyttää salaisia tiedonhankintakeinoja.

”Tässä mennään aika syvälle siihen, miten poliisi käyttää laitteita”, Aapio sanoi.

Sekä Aapion että apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen mukaan Aarnio oli aktiivinen laitehankinnoissa Trevocilta. Aiemmasta kiistostaan poiketen Aarnio myöntää nyt olleensa mukana hankintavalmisteluissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat