Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeusavustaja unohti pyytää palkkiota, hovioikeus eväsi vuotta myöhemmin esitetyn vaatimuksen

Sama avustaja on herättänyt hämminkiä tuomioistuimissa aiemminkin.

Kotimaa
 

Erikoisella sähläyksellään kummastuttaneen oikeusavustajan tarinassa on jälleen uusi käänne. Tällä kertaa avustaja unohti vaatia itselleen palkkiota, eikä hovioikeus hyväksynyt vuotta myöhemmin toimitettua palkkiovaatimusta.

Varatuomari oli avustajana pahoinpitelyjutussa, jossa pidettiin pääkäsittely Helsingin hovioikeudessa viime vuoden maaliskuussa. Oikeusaputoimiston päätöksellä varatuomarin asiakkaalle oli myönnetty oikeusapu, ja varatuomari oli määrätty avustajaksi.

Istunnon päätteeksi oikeus ilmoitti, että tuomio annetaan 30 päivän kuluessa. Avustaja ei esittänyt istunnossa palkkiovaatimustaan, eikä hän toimittanut sitä hovioikeudelle myöhemminkään ennen tuomion antamista. Siten hänelle ei määrätty korvausta valtion varoista.

Varatuomari toimitti hovioikeudelle noin 2 300 euron vaatimuksen palkkiosta ja tulkkauskuluista vuotta myöhemmin. Hovioikeus kuitenkin hylkäsi vaatimuksen. Se totesi, että oikeusapulain mukaan palkkio ja korvausvaatimus määrätään ratkaisun yhteydessä tai samana päivänä. Palkkiota ei siten voida määrätä, kun vaatimus esitetään jälkikäteen.

Tuomioistuimissa on aiemminkin käsitelty saman avustajan laiminlyöntejä. Helsingin hallinto-oikeus määräsi hänet viime syksynä vuoden mittaiseen esiintymiskieltoon tehtävien laiminlyönnin ja muun muassa laskutukseen liittyvien epäselvyyksien vuoksi.

Avustaja valitti esiintymiskiellosta korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO). Valitusta ei kuitenkaan tutkittu, koska se myöhästyi viidellä sekunnilla. Valitus oli saapunut KHO:een viimeisenä valituspäivänä kello 16.15.05 eli viisi sekuntia virka-ajan päättymisen jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat