Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isot odotukset kääntyivät itseään vastaan

Suomen piti nousta suosta ja uusia työpaikkoja piti suorastaan tulvia, mutta Sipilän lupaukset eivät ihan toteutuneet, kirjoittaa HS:n poliitiikantoimituksen esimies Piia Elonen.

Kotimaa
 
Piia Elonen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on politiikan ja talouden toimituksen esimies.

Juha Sipilän (kesk) hallitus täyttää viikon päästä sunnuntaina vuoden. Synttärikakkua leikatessa on hyvä muistella pienokaisen syntymää ja ihastella, mitä se on oppinut.

Juha Sipilä ei ennen vaaleja kertonut kovin tarkkaan politiikasta, jota aikoo ajaa. Sen sijaan hän kertoi, että häntä saa potkaista polveen, jos hän muuttuu ”tyypilliseksi poliitikoksi”. Sipilä myös halusi saada aikaan tuloksia. Itselleen hän asetti 100 päivän rajan, jona aikana pitää tapahtua.

Kokoomus puolestaan hehkutti, kuinka paikallinen sopiminen nostaa Suomen suosta ja uusia työpaikkoja alkaa suorastaan tulvia joka niemeen ja notkelmaan. Perussuomalaiset pääsisivät vihdoin järkeistämään Suomen EU-politiikkaa ja laittamaan stopin maahanmuutolle.

No nyt tiedetään, että mikään näistä ei oikeastaan toteutunut. Työmarkkinajärjestöjenkin on annettu käyttää valtaa entiseen malliin, vaikka ennen vaaleja niille oltiin laittamassa jos jonkinlaisia suitsia ja tulosvastuuta.

Ja Sipilä on poliitikko – tietysti. Ikäviä päätöksiä on peruttu julkisuuden paineessa, hallitustovereiden kanssa riidelty näyttävästi ja maataloutta suojattu leikkauksilta.

Ei pidä käsittää listaa väärin. Sipilän hallitus on saanut aikaiseksi vaikka mitä. Tarkalleen ottaen 229 päätöstä, kuten viereisessä jutussa todetaan. Kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen on oikeasti iso mullistus. Ja kova teko. Siihen ei yksikään muu hallitus pystynyt. Sote on pidemmällä kuin ehkä kertaakaan aikaisemmin.

Hallitus ei ole toiminut sen huonommin tai löperömmin kuin aikaisemmatkaan hallitukset. Tällä kertaa vain odotettiin jonkinlaista ihmelasta, joka oppii pyöräilemään ja puhumaan alle yksivuotiaana ja säveltää sinfonian neljävuotiaana.

Kohtuuttomien odotusten nostamisessa päävastuu on hallituksella itsellään. Odotuksia ja aikapaineita ei luonut esimerkiksi media vaan puheenjohtajat itse.

Expectations management, odotusten hallitseminen, on oleellinen osa hyvää johtamista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat