Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hovioikeus kovensi Pirkanmaan poikkeuksellisen ihmiskauppatapauksen tuomioita

Isä ja tytär pitivät nuorta naista vankinaan yli neljä vuotta. Nainen synnytti vankeudessa myös kolme lasta.

Kotimaa
 

Turun hovioikeus on koventanut Pirkanmaan poikkeuksellisen ihmiskauppatapauksen tuomioita.

Syytteessä oli keski-ikäinen mies ja hänen tyttärensä. Kaksikko oli pitänyt nuorta naista vankinaan yli neljä vuotta ja uhri synnytti vankeudessa kolme lasta. Neljäs syntyi, kun uhri oli vapautunut.

Hovioikeus langetti miehelle viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomion. Mies tuomittiin muun muassa törkeästä ihmiskaupasta ja lapsikaappauksesta. Lapsikaappaustuomio tuli isän toimitettua yhden hänen ja uhrin lapsista Ruotsiin.

Tytär sai neljän vuoden tuomion muun muassa osittain nuorena henkilönä tehdystä törkeästä ihmiskaupasta.

Hovioikeuden mukaan tuomiossa piti ottaa huomioon rikoksen uhrille aiheutunut kärsimys sekä teon pituus. Myös uhrin nuori ikä otettiin huomioon rangaistuksen mittaamisessa.

Hovioikeus ei kuitenkaan muuttanut uhrille määrättyjen kärsimyskorvausten määrää.

Pirkanmaan käräjäoikeus langetti miehelle viime vuoden maaliskuussa kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen. Tyttären tuomio oli käräjäoikeudessa kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta. Lisäksi käräjäoikeus oli määrännyt uhrille 15 000 euron kärsimyskorvaukset.

Asiantuntijat arvioivat tuolloin, että tuomiot ja uhrille määrätyt korvaukset olivat alhaiset vallitsevaan oikeuskäytäntöön verrattuna.

Poikkeuksellinen ihmiskaupparikos alkoi alkuvuodesta 2010, kun uhri ja tytär tapasivat netissä. Tämän jälkeen nainen tapasi myös isän. Tapaamisesta alkoi neljä vuotta kestänyt yhdessä asuminen useissa eri kaupungeissa.

Mies perusteli käräjäoikeudessa, että kyse olisi ollut avioliittoon verrattavasta ”romaniavioliitosta”, joka alkaa naisen ”ryöstöllä”.

Romanijärjestöt kommentoivat heti käräjäoikeuden tuomion jälkeen, ettei miehen rikoksilla ei ollut mitään tekemistä kulttuurin kanssa.

Lääkärinlausunnon mukaan uhri oli ikäistään kehittymättömämpi ja helposti johdateltavissa. Suhteen alussa naisen vanhemmat olivat hänestä huolissaan ja tulivat poliisin kanssa kolmikon luokse, mutta nainen ei vielä tällöin halunnut pois tilanteesta.

Myöhemmin hän olisi halunnut lähteä, mutta uhkailu ja väkivalta alistivat naisen niin, ettei hän enää uskonut voivansa päästä pois heidän vallastaan. Hän ei uskaltanut puhua asiasta edes sairaalassa.

Vanhemmat yrittivät saada kontaktia uhriin myös myöhemmin, mutta mies esti yhteydenpidon ja uhkasi sekä vanhempia että uhria.

Nainen ei koskaan saanut kulkea yksin. Joko mies, tytär tai joku miehen muista lapsista oli hänen seurassaan.

Nainen ei käynyt neuvoloissa tai sairaalassakaan yksin, sillä tytär oli aina mukana. Naisen kolme ensimmäistä lasta merkittiin väestörekisteriin virheellisesti tyttären nimiin.

Ihmiskauppatapaus paljastui vasta neljännen raskauden aikaan, kun neuvolasta tehtiin lastensuojeluilmoitus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat