Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylioppilasjuhliin pystyy vielä palkkaamaan pitopalvelun – kiirettä kannattaa kuitenkin pitää

HS soitti kymmeneen pitopalveluun eri puolille Suomea ja selvitti, onko nyt liian myöhäistä saada lakkiaisten juhlapöytä kuntoon.

Kotimaa
 
Pertti Neuvonen
Markus Jokela / HS
Juha-Matti Sainio (vas.) ja kokki Jarno Wallasvaara työskentelevät helsinkiläisessä Cateringceidas-pitopalvelussa.
Juha-Matti Sainio (vas.) ja kokki Jarno Wallasvaara työskentelevät helsinkiläisessä Cateringceidas-pitopalvelussa. Kuva: Markus Jokela / HS

Ylioppilasjuhlia vietetään ensi viikon lauantaina. Ellei suunnitelmissa ole viettää juhlapäivää sekä juhlia edeltäviä päiviä keittiön puolella, pitopalvelu kannattaa varata nyt.

Soittokierros kymmeneen pitopalveluun ympäri Suomen kertoo, että moni pitopalvelu on jo täysin varattu kesäkuun ensimmäiselle lauantaille, mutta tilauksia vastaanottavia löytyy vielä.

Pitopalvelut voivat täyttyä varauksista lähipäivinä, sillä 27 015 uutta ylioppilasta sai tiedon valmistumisestaan maanantaina.

Jyväskyläläisen Parhaatpidot.fi-pitopalvelun pyörittäjä Markku Meriläinen kertoo, että maanantaiaamuna tulleet tulokset poikivat jo yhteydenottoja. Hän kertoo käyneensä keskusteluita tarjoilujen järjestämisestä jo kaksiin ylioppilasjuhliin tulosten julkistamisen jälkeen.

Myös Vantaan Pitopalvelu Oy on saanut tilauksia maanantain aikana.

”Tässä on tullut pari kolme tilausta tänään”, kertoo Neea Mutanen Vantaan Pitopalvelu Oy:stä.

Kuopiolaisen Cawa-lounasravintolan pitopalveluvaraukset olivat täynnä jo kaksi kuukautta sitten, kun taas espoolaisella Pitopalvelu Huplilla oli täyttä jo helmikuussa. Myöskään oululainen Lempeät Eväät -pitopalvelu ei enää tämän kevään ylioppilasjuhlia varten tilauksia ota. Tamperelainen pitopalvelu Mancester odottaa yhden tilaisuuden varmistumista eikä pysty sitä ennen ottamaan uusia asiakkaita.

Vaikka kysely tuotti neljä kieltävää vastausta, kuusi pitopalvelua loi toivoa juhlaruokien järjestymiselle.

Jyväskylässä Parhaatpidot.fi on vielä valmis ottamaan uusia asiakkaita.

”Koskaan ei sanota asiakkaalle ei. Ensin neuvotellaan, katsotaan ja koetetaan järjestää, ettei asiakas jää pulaan”, sanoo Markku Meriläinen.

Juha-Matti Sainio helsinkiläisestä Catering Ceidas-pitopalvelusta on sitä mieltä, että juhlien viikko on kiireinen, mutta pitopalvelun järjestäminen on mahdollista. Tarjoiluiden järjestyminen riippuu kuitenkin tilauksen suuruudesta.

Jos ylioppilasjuhliin ei tarvita koko pakettia eli ruokaa ja tarjoiluhenkilökuntaa, asiakas voi myös noutaa ruoan itse pitopalvelulta. Ruokaa saa noudettuna ainakin Nokialla Pito-Kalaasista, Tampereella 4cateringista ja Vantaalla Vantaan Pitopalvelu Oy:stä. Esimerkiksi Vantaalla astioita ei pystytä enää tarjoamaan.

Espoossa Kinkerikokit-pitopalvelu tarjoaa vielä täyden palvelun pakettia.

Maanantaina selvinneet kohtalot lakin saamisesta eivät vielä ole johtaneet pitopalveluiden perumisiin.

Kinkerikokit-pitopalvelun emäntä Tuija Silvennoinen kertoo, että heillä jännitetään vielä yhden tilauksen tehneen ylioppilaskokelaan kohtaloa.

”Heillä on kutsut valmiiksi kirjoitettuna. Jos poika pääsee läpi, kutsut lähtevät postiin”, sanoo Silvennoinen.

Moni pitopalvelu kertoo, että varauksia tehdessä reputtamisen mahdollisuus on otettu huomioon, eikä siinä tapauksessa peritä peruutusmaksuja.

Markku Meriläinen Parhaatpidot.fi:stä sanoo, että sama tilaus pätee, jos juhlat siirtyvät syksylle.

Ylioppilasjuhliin tehdyissä pitopalvelutilauksissa on ollut yksi selkeä trendi: kylmä noutopöytä.

Perinteisiä juhlaruokia kuten voileipäkakkuja menee vielä, mutta lämmölle alttiit kakut ovat hankalampia tarjoilla kuin esimerkiksi salaatit.

Myös yleiset ruokatrendit kuten kasvisruoka ja gluteenittomat ruoat ovat näkyneet tilauksissa.

Pitopalvelun hinta riippuu täysin tilauksesta. Mitä enemmän erilaista tarjottavaa halutaan pöytään, sitä kalliimmaksi hinta nousee.

Catering Ceidas-pitopalvelun Sainio arvioi kuitenkin keskihinnaksi 35 euroa henkilöltä, ja Parhaatpidot.fi:n Meriläinen arvioi hinnan 20–40 euroon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat