Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi epäilee miehen hukuttaneen kolme kaveriaan seitsemän vuoden aikana – useat muut olivat vaarassa

Kyse on hukkumiskuolemista samassa vesistössä Pohjois-Karjalassa vuosina 2007–2014.

Kotimaa
 

Poliisi epäilee keski-ikäisen pohjoiskarjalaisen miehen tappaneen kolme kaveriaan seitsemän vuoden aikana. Kyse on hukkumistapauksista samassa vesistössä Pohjois-Karjalassa vuosina 2007–2014.

Keskusrikospoliisi ja Itä-Suomen poliisilaitos ovat tutkineet yhdessä neljää erillistä tapausta. Niissä on kuollut kolme aikuista miestä ja useita muita henkilöitä on ollut vaarassa hukkua.

”Vaarassa on ollut useita mutta alle kymmenen aikuista. Joukossa on ollut myös naisia”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jarmo Vallius keskusrikospoliisista.

Tutkinnanjohtaja Vallius on niukkasanainen tapauksista, mutta niihin kaikkiin liittyy hänen mukaansa vesi, soutuvene ja uimaan lähteminen. Joissakin tapauksissa vene on poliisin mukaan kaatunut.

”Yksi tapaus oli sellainen, jossa ketään ei kuollut mutta useat olivat veden varassa. Kolmessa muussa tapauksessa hukkui yksi henkilö. Yhdessä niistä oli myös useita henkilöitä veden varassa”, Vallius kertoo.

Tapaukset koskevat samaa kaveriporukkaa, joka on tavannut eri kokoonpanoilla. Joillakin kerroilla veneessä on ollut mukana samoja henkilöitä kuin aiemmillakin.

”Myös alkoholi liittyy näihin asioihin”, Vallius sanoo.

Hän ei ota kantaa epäiltyjen henkirikosten mahdolliseen motiiviin.

Poliisi epäilee keski-ikäisen miehen syyllistyneen kolmeen tappoon ja useisiin tapon yrityksiin.

Lisäksi yhtä pohjoiskarjalaista naista epäillään yhdestä taposta. Hän oli paikalla yhden poliisin tutkiman tapauksen aikana.

Mies ja nainen ovat vapaina, mutta he olivat vangittuina useita viikkoja esitutkinnan alkuvaiheessa. Molemmat kiistävät rikosepäilyt.

Poliisi tutki kuolemantapauksia jo aikoinaan mahdollisina heitteillepanoina ja laiminlyönteinä mutta totesi, ettei näyttöä rikoksista ole.

Tuolloin poliisi ei epäillyt ketään henkirikoksista.

Uusi rikostutkinta käynnistyi viime kesänä ensin kolmen tapauksen osalta. Valliuksen mukaan asiaan vaikutti poliisin saama uusi tieto sekä tapausten samankaltaisuus ja lukumäärä. Neljäs tapaus tuli mukaan tutkintaan myöhemmin.

Esitutkinta on nyt valmistunut. Rikosepäilyt siirtyvät syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat