Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi otti kiinni kaksi pahoinpitelystä epäiltynä Kolarin vastaanottokeskuksessa

Kotimaa
 
Kuvakaappaus Migrant Tales -blogista
Kolarin vastaanottokeskuksen asukkaita osallistui toukokuun alussa ulosmarssiin, josta kerrottiin Migrant Tales -blogissa. Blogissa julkaistun kuvan tilanne ei liity hälytykseen, jonka poliisi sai tiistaina 24. toukokuuta Kolarin vastaanottokeskukseen.
Kolarin vastaanottokeskuksen asukkaita osallistui toukokuun alussa ulosmarssiin, josta kerrottiin Migrant Tales -blogissa. Blogissa julkaistun kuvan tilanne ei liity hälytykseen, jonka poliisi sai tiistaina 24. toukokuuta Kolarin vastaanottokeskukseen. Kuva: Kuvakaappaus Migrant Tales -blogista
Fakta

Kolarin vastaanottokeskus

 Suomen Punaisen Ristin ylläpitämässä Kolarin vastaanottokeskuksessa asuu noin 150 ihmistä.

 Suurin osa asukkaista on Irakin arabeja sekä afganistanilaisia.

Poliisi otti tiistaina kiinni kaksi ihmistä pahoinpitelystä epäiltynä Kolarin vastaanottokeskuksessa.

Lapin poliisilaitos sai hälytyksen vastaanottokeskukseen riitelyn takia iltapäivällä. Tilanne oli rauhoittunut, kun poliisi saapui paikalle.

Muutama ihminen sai välikohtauksessa lieviä vammoja.

Kolarin vastaanottokeskuksen asukkaat järjestivät aiemmin toukokuussa mielenilmauksen, jossa he kritisoivat SPR:n ylläpitämän vastaanottokeskuksen oloja, kuten vaatteista ja joidenkin liikuntapaikkojen käytöstä perittyjä maksuja. Lisäksi ulosmarssin osallistujat syyttivät apulaisjohtajana toiminutta Jari Sillantietä rasistisesta kohtelusta. Sillantien työsuhde on sittemmin purettu.

SPR:n Länsi-Lapin vastaanottokeskusten – Kolarin, Kemin, Tornion ja Tervolan – johtaja Virpi Pakisjärvi työskentelee Kemistä käsin, mutta sai tiedon, että poliisi kävi tiistaina Kolarin vastaanottokeskuksessa. Pakisjärven käsityksen mukaan tiistain tapahtumat eivät liity vastaanottokeskuksen oloihin liittyneisiin aiempiin levottomuuksiin.

”Minun nähdäkseni kyseessä on tiistaina ollut asiakkaiden keskinäinen kahakka. En näe syy-yhteyttä aiempaan mielenilmaukseen”, hän sanoo.

Kolarin tulehtunutta ilmapiiriä on pyritty selvittämään puhumalla mahdollisista toimintatapojen muutoksista, Pakisjärvi kertoo: ”Kolarin keskuksen työntekijät ja asiakkaat ovat käyneet keskenään keskusteluja. Yhdessä on lähdetty miettimään, miten saataisiin arkea miellyttävämmäksi ja sujuvammaksi.”

Esimerkiksi lauantaina henkilöstö ja asukkaat toteuttivat Kolarissa yhdessä Ravintolapäivän tapahtuman.

SPR:n Lapin piirin toiminnanjohtajan Sirkka-Liisa Oinaalan mukaan Sillantielle on valittu seuraaja. Hän aloittaa Kolarin keskuksen apulaisjohtajan perhevapaan sijaisena ensi viikon alussa ja siirtyy tehtävään SPR:n sisältä. Nimeä Oinaala ei vielä kerro.

”Moni asia varmasti nytkähtää eteenpäin Kolarin keskuksen kehittämisessä, kun uusi apulaisjohtaja aloittaa maanantaina”, johtaja Pakisjärvi sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat