Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lämmin sää näkyy poliisin tehtävissä – ”Tulee riitaa, kun humalaiset ymmärtävät toisiaan väärin”

Tiistai on ollut kevään tähän mennessä lämpimin päivä.

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Poliisin järjestystehtävät lisääntyvät kesäaikana ja erityisesti kesäisinä viikonloppuiltoina.
Poliisin järjestystehtävät lisääntyvät kesäaikana ja erityisesti kesäisinä viikonloppuiltoina. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Fakta

Hellettä luvassa vielä keskiviikkona

 Vielä keskiviikkona sää jatkuu hyvin lämpimänä etelässä ja paikoin myös idässä. Hellerajakin voi paikoin taas ylittyä.

 Torstaista alkaen sää hieman viilenee ja luvassa on sadekuuroja. Lämpötilat jäävät alle 20 asteen.

 Sunnuntaista alkaen uusi korkeapainealue vahvistuu taas Suomen päällä, ja lämpötilat lähtevät uudelleen nousuun. Alkuviikosta koko maassa on taas yli 20 astetta lämmintä ja paikoin hellettä.

Viime päivien lämmin sää on näkynyt paikoitellen myös poliisin tehtävissä. Auringonpaiste on vetänyt ihmiset ulkosalle, ja moni on juhlinut auringonpaistetta alkoholia nauttimalla. Sen seurauksena poliisikin on joutunut selvittelemään kahnauksia ja noutamaan sammuneita.

Tiistaina ulkoilijoita riitti, sillä päivä oli tähän mennessä kevään lämpimin. Korkein lämpötila mitattiin Heinolassa, jossa lämpömittari näytti 25,7 astetta. Sen lisäksi helleraja ylittyi ainakin Kouvolassa ja Kokemäellä.

”Yleisesti maan etelä- ja keskiosissa ollaan hyvin hyvin lähellä hellerajaa”, HS-meteorologi Anniina Törmä kertoo.

Vaikka keväinen juhliminen keskittyy yleensä viikonloppuihin, lämmin sää täytti poliisin putkaa ainakin Hämeessä myös alkuviikosta.

Päijät-Hämeessä Lahdessa poliisi haki maanantai-iltana säilöön kymmenkunta päihtynyttä, Kanta-Hämeen puolella vajaa kymmenen. Sellaista määrää ei näy putkassa tammikuun arki-iltoina.

”Tulee riitaa, kun humalaiset ymmärtävät toisiaan väärin tai sitten nukahdetaan johonkin. Lämmin tekee sen. Ei kylmällä jäädä puistonpenkille istumaan ja nukahtamaan. Uskaltaisiko sanoa, että noin puolella veto vaan loppuu”, kerrotaan Hämeen poliisin tilannekeskuksesta.

Kaikkia poliisi ei edes tuo putkaan selviämään, vaan osan sammuneista partiot saavat heräteltyä liikkeelle.

Helsingissäkin aurinko tuottaa poliisille töitä. Keskustassa poliisia tarvitaan ajoittain selvittelemään kahnauksia kesäisillä kokoontumispaikoilla kuten rautatieaseman ympäristössä, Kampissa, Kluuvissa, Kansalaistorilla, Vanhan kirkon puistossa.

”Yleisesti ottaen kesäkaudella poliisin järjestystehtävät lisääntyvät. Ne painottuvat tietysti viikonlopun ilta-aikoihin”, kertoo ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista.

”Kun väkimäärä yleisillä paikoilla kasvaa, suurenevat mahdollisuudet, että jotain kähinää tai häiriötä tulee. Poliisi soitetaan paikalle tai itse valvonnassa havaitsemme tällaista.”

Joensuussa poliisipartiot ovat kiertäneet vapusta lähtien tiiviimmin kaupunkilaisten kokoontumispaikoilla.

”Etupainotteisesti katsellaan puistoja ja paikkoja, joihin ihmiset kokoontuvat. Katsotaan niitä, jotka häiritsevät yleistä järjestystä voimakkaalla päihtymystilalla, vaikka metelöimällä. Annetaan mahdollisuus niille ihmisille, jotka osaavat käyttäytyä”, kertoo ylikonstaapeli Pauli Pietikäinen Itä-Suomen poliisista.

”Pääsääntöisesti ihmiset ovat olleet hyvillä mielin ja osanneet nauttia kelistä. Varsinaisia tappelupukareita ei ole ollut liikenteessä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat