Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset toivat matkoiltaan aiempaa enemmän savukkeita

Nuuskaa tuotiin sen sijaan vähän vähemmän.

Kotimaa
 
Juha Metso
Venäläistä tupakkaa poltetaan itä-Suomessa paljon. Kuva Vaalimaan tullista.
Venäläistä tupakkaa poltetaan itä-Suomessa paljon. Kuva Vaalimaan tullista. Kuva: Juha Metso

Suomalaiset matkustajat toivat ulkomailta tuomisinaan aiempaa enemmän savukkeita, kertoo tiedotteessaan sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira. Tieto perustuu TNS Gallupin tekemiin haastatteluihin.

TNS Gallup haastatteli viikoittain 500:tä sataa matkustajaa 12 kuukauden ajan. Yhteensä haastateltavia kertyi siis 26 000. Haastattelujakso päättyi viime huhtikuun lopussa. Tulosten nojalla savukkeiden matkustajatuonti kasvoi yhdeksän prosenttia ja oli noin 578 miljoonaa savuketta. Sen sijaan nuuskan tuonti väheni nelisen prosenttia. Matkustajat ostivat mukaansa 7,8 miljoonaa rasiaa nuuskaa.

Yli puolet, 60 prosenttia, haastatelluista kertoi tuoneensa savukkeet nimenomaan omaan käyttöön.

TNS Gallup on seurannut viikoittain savukkeiden tuontia vuodesta 2006 alkaen. Suurimmillaan savukkeiden matkustajatuonti oli vuonna 2008, yli 800 miljoonaa savuketta. Sen jälkeen niiden tuonti on vähentynyt tuntuvasti.

Nuuskan tuontia TNS Gallup on kysellyt viikkohaastatteluissaan matkustajilta vuodesta 2009 alkaen. Sen jälkeen nuuskan matkustajatuonti on kasvanut lähes 40 prosenttia.

Haastattelujen perusteella laivalta tuontisavukkeita ostettiin 185 miljoonaa, Virosta 118 miljoonaa ja Venäjältä 132 miljoonaa.

TNS Gallup tutki savukkeiden ja nuuskan matkustajatuontia Valviran, valtiovarainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, Tupakkateollisuusliiton sekä Philip Morris Finlandin toimeksiannosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat