Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Useita turvapaikanhakijoita pahoinpidelty joukolla Lahdessa – ”Tappelussa on käytetty jopa kättä pitempää”

Hennalan vastaanottokeskuksen johtajan mukaan kantasuomalaiset ryhmät ovat nähneet yksin tai kaksin liikkuneita turvapaikanhakijoita ja käyneet heidän kimppuunsa.

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Irakilaisia turvapaikanhakijoita Hennalan varuskuntaan avatun vastaanottokeskuksen edustalla Lahdessa viime syksynä.
Irakilaisia turvapaikanhakijoita Hennalan varuskuntaan avatun vastaanottokeskuksen edustalla Lahdessa viime syksynä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Useita turvapaikanhakijoita on hakattu Lahdessa toukokuun aikana. Hennalan vastaanottokeskuksen johtaja Markku Heikkilä kertoo, että hänen tietoonsa on tullut useita tapauksia, joissa turvapaikanhakija on joutunut miesjoukon pahoinpitelemäksi.

”Mekanismi näyttää olevan aina samanlainen. Kantasuomalaismiesten ryhmä on bongannut yhden tai kaksi meidän asukastamme kaupungilla ja käynyt kimppuun. Tappelussa on käytetty jopa kättä pitempää”, Heikkilä kertoo.

Vastaanottokeskus julkaisi kirjoituksen ilmiöstä keskiviikkona Facebook-sivullaan. Heikkilän mukaan kirjoituksen tarkoituksena oli nostaa asia julkisuuteen.

”Kesä on nyt tuonut harmillisesti tämmöisen ilmiön Lahteen.”

Kirjoituksesta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Heikkilä sanoo, että pahoinpidellyt turvapaikanhakijat ovat saaneet kahakoissa ruhjeita ja mustelmia. Suuremmilta vammoilta on vältytty.

”Olemme joutuneet kuljettamaan miehiä paikattavaksi yöaikaan päivystykseen”, Heikkilä sanoo.

Pahoinpidellyksi joutuneet vastaanottokeskuksen asiakkaat eivät ole pystyneet kuvailemaan päällekarkaajia tuntomerkkejä riittävän hyvin. Sen takia on vielä epäselvää, onko pahoinpitelyistä vastuussa yksi miesryhmä vai useita.

Hämeen poliisin tietoon on tullut yksi epäilty pahoinpitely viime viikon perjantailta. Tapauksen tutkinta on kesken.

”Alkuvuoden aikana on kirjattu yksittäistapauksia, joista ei ole ilmiöksi asti. Voi tietenkin olla, että kaikki viimeaikaiset tapaukset eivät ole kantautuneet meidän tietoomme, eli rikosilmoituksia ei ole vielä tehty”, rikosylikomisario Martti Hirvonen sanoo.

Markku Heikkilä sanoo, että turvapaikanhakijalle voi olla korkea kynnys rikosilmoituksen tekemiseen.

”Moni heistä on kotoisin Irakista, jossa luottamus virkavaltaa kohtaan on erittäin pieni. Tietenkin me pyrimme opastamaan opastamaan tekemään tämänkaltaista tapauksista aina rikosilmoituksen”, Heikkilä sanoo.

Pahoinpitelyistä kertoi ensin Etelä-Suomen Sanomat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat