Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rehula: Sote-uudistus ei muuta työterveyshuoltoa

Työterveyshuollon tulevaisuudesta on herännyt huolta, koska sote-uudistuksen yhteydessä hallitus pyrkii myös vähentämään sote-palvelujen eri maksukanavia nykyisestä.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Juha Rehula esitteli sote-uudistuksen taustoja toimittajille keskiviikkona.
Juha Rehula esitteli sote-uudistuksen taustoja toimittajille keskiviikkona. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Työterveyshuoltoa koskevaan lainsäädäntöön ja rahoitukseen ei tehdä muutoksia sote-uudistuksen yhteydessä, perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk) sanoi keskiviikkona.

Työterveyshuollon tulevaisuudesta on herännyt huolta, koska sote-uudistuksen yhteydessä hallitus pyrkii myös vähentämään sote-palvelujen eri maksukanavia nykyisestä. Silloin mietitään muun muassa Kelan kautta kulkevien rahavirtojen uusia linjauksia.

Rehulan mukaan hallituksen tahtotila on, että tässä yhteydessä työterveyshuollon säädöksiin ja rahoitukseen ei puututa.

Työterveyshuollon rahoittavat pääasiassa työnantajat ja työntekijät. Kela korvaa työnantajille osan kuluista, mutta rahat tätä varten kerätään työnantajilta ja työntekijöiltä työtulovakuutuksessa.

Sote-uudistusta koskevien lakiesitysten on määrä valmistua kesäkuun aikana. Rehulan mukaan hänen suurin huolensa uudistuksessa on nyt se, miten lakiesityksiä valmistelevat virkamiehet jaksavat ja kykenevät viemään ison urakan läpi hyvin lyhyessä ajassa.

Sote-palveluihin kaavailtua valinnanvapautta koskeva professori Mats Brommelsin työryhmän loppuraportti julkistetaan ensi viikolla 31. toukokuuta. Sen jälkeen hallitus tekee valinnanvapautta koskevat poliittiset linjaukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat