Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampere kutsui helsinkiläiset lipuntarkastajat antamaan oppia pummilla matkustavia vastaan

Kaupunki siirtyy uuteen vyöhykejärjestelmään ja haluaa lisätä tarkastuksia.

Kotimaa
 
Miikka Pirinen / HS
Lipuntarkastusta Helsingin metrossa.
Lipuntarkastusta Helsingin metrossa. Kuva: Miikka Pirinen / HS

Tampere

Tamperelaiset pummilla matkustavat saavat vastaansa todelliset ammattilaiset elokuussa, sillä silloin HSL:n lipuntarkastajat ryhtyvät tarkastamaan Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen matkaliput.

HSL:n mukaan kyseessä on pilottihanke, joka käynnistyy, kun Tampereen joukkoliikenne on siirtynyt uuteen vyöhykepohjaiseen lippu- ja tariffijärjestelmäänsä. Kokeilu jatkuu vuoden.

Nykyisin Tampereella lippu ostetaan kuljettajalta tai luetaan laitteessa, mutta tilanne muuttuu uudessa järjestelmässä elokuussa.

Hankkeen tarkoitus on saada kokemuksia yhteistyöstä tarkastusmaksutoiminnassa ja siitä, millaisena liputtomana kulkeminen alkaa Tampereella näyttäytyä. Kokemusten perusteella päätetään jatkosta.

HSL on nykyisin ainoa organisaatio Suomessa, joka hoitaa tarkastusmaksulain mukaista matkalippujen tarkastustoimintaa. Oman alueensa lisäksi HSL tarkastaa matkaliput myös koko maan junaliikenteessä.

Yhteistyötä ehdotti Tampere.

Tampere haluaa uuden vyöhykejärjestelmän myötä lisätä tarkastuksia ja siirtyä tarkastusmaksulain mukaiseen toimintaan. Se sai liikenne- ja viestintäministeriöltä oikeuden maksun perimiseen ilman asianmukaista lippua matkustavilta.

Joukkoliikenteen tarkastusmaksusta annettua asetusta muutettiin vastikään niin, että maksu on voimassa HSL-kuntayhtymän toimivalta-alueella, rautateiden joukkoliikenteessä ja nyt siis myös Tampereen kaupungin joukkoliikenneviranomaisen toimivalta-alueella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat