Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanginvartija ja ovimies saivat vankilatuomiot dopingrikoksista

Miehet pahoinpitelivät ja uhkasivat kuriiriaan kuulustelulausuntojen vuoksi.

Kotimaa
 
Tulli
Tulli takavarikoi esitutkinnassa runsaasti dopingaineita.
Tulli takavarikoi esitutkinnassa runsaasti dopingaineita. Kuva: Tulli

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut vanginvartijana ja ravintolan ovimiehenä työskennelleet miehet yli kolmeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen laajamittaisesta dopingaineiden salakuljetuksesta ja myynnistä.

Kaksikko toimi dopingrikosvyyhdissä päätekijöinä. Tuomion mukaan Vesa-Pekka Käkelä, 38, ja Henry Mikael Vahlbäck, 27, syyllistyivät törkeisiin dopingrikoksiin viime vuonna.

Miehet kiistivät syytteet oikeudessa.

Tuomion mukaan kaksikko järjesti dopingaineet ulkomailta Suomeen ja myi niitä täällä eteenpäin. Tulli takavarikoi tapauksen esitutkinnan aikana eräästä varastosta yli 110 000 euron arvosta erilaisia dopingaineita.

Käkelä ja Vahlbäck syyllistyivät myös pahoinpitelyyn, törkeän kiristyksen yritykseen ja oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaamiseen.

Nämä teot kohdistuivat mieheen, jota he käyttivät kuriirina dopingrikoksissa.

Käkelä ja Vahlbäck pahoinpitelivät ja uhkasivat miestä hänen antamiensa kuulustelulausuntojen vuoksi tämän vuoden maaliskuussa. Kaksikko ilmoitti miehen olevan velkaa heille 200 000 euroa vasikoinnin vuoksi.

He vaativat miestä hankkimaan lääkärintodistuksen dementiasta ja ilmoittamaan oikeudessa, ettei hän muista mitään.

Toinen miehistä uhkasi tappaa kuriirin lapset, näytti kuvaa moottoripyöräjengiläisistä ja sanoi, että ”pojat tulevat”, ellei kuriiri toimi sovitusti.

Käkelä ja Vahlbäck saivat kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomat vankeustuomiot. Käräjäoikeus määräsi heidät korvaamaan valtiolle 50 000 euron rikoshyödyn.

Oikeus määräsi Vantaan vankilan vartijana työskennelleen Vahlbäckin suorittamaan rangaistustaan Jokelan vankilaan. Käkelä passitettiin puolestaan Vantaan vankilaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat