Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikollispomo muutti kertomustaan Aarnion hovioikeuskäsittelyssä – mystinen vantaalainen liikemies teki paluun

Keijo Vilhunen perui kertomuksensa, jonka mukaan Jari Aarnio suositteli Trevoc-sijoitusta.

Kotimaa
 
Videografiikka selittää Trevoc-jutun parissa minuutissa
Videografiikka selittää Trevoc-jutun parissa minuutissa
Seurantalaiteyhtiö Trevociin ja Jari Aarnioon liittyvä oikeudenkäynti on edennyt Helsingin hovioikeuteen.
Fakta

Trevoc-juttua puidaan hovioikeudessa

 Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio sai käräjäoikeudessa yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

 Käräjäoikeus hylkäsi syytteet törkeästä petoksesta.

 Hovioikeus käsittelee seurantalaiteyhtiö Trevociin liittyviä syytteitä kesäkuun puoliväliin asti. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

 Aarnion huumesyytteiden käsittely käräjäoikeudessa on päättynyt. Myös Keijo Vilhunen on syytteessä huumejutussa. Tuomio annetaan syksyllä.

Jari Aarnioon liittyvässä hovioikeuskäsittelyssä tapahtui torstaina käänne, kun United Brotherhood -jengin entinen johtohahmo Keijo Vilhunen muutti kertomustaan. Tai oikeammin voisi sanoa, että Vilhunen palasi alkuperäiseen kertomukseensa.

Hovioikeudessa puidaan parhaillaan seurantalaiteyhtiö Trevociin liittyviä syytteitä.

Vilhusen kertomus muuttui siltä osin, kuka oli antanut hänelle vinkin, että Trevoc olisi hyvä sijoituskohde. Vilhunen kertoi alkuun esitutkinnassa, että vinkki oli tullut vantaalaiselta liikemieheltä. Vilhusen loppulausunnossa kuitenkin paljastettiin, että vantaalainen liikemies oli todellisuudessa Aarnio.

Vilhunen vahvisti asian myös loppulausunnon jälkeen tehdyissä kuulusteluissa.

Kun Trevoc-asiaa käsiteltiin käräjäoikeudessa, Vilhunen ei halunnut tulla lainkaan kuulluksi. Käräjäoikeudessa myös Vilhunen oli syytteessä rahoitusjärjestelyihin liittyen. Häntä ei kuitenkaan tuomittu mistään, eikä syyttäjä valittanut hänen osaltaan hovioikeuteen.

Torstaina hovioikeudessa Vilhusta haluttiin kuulla muiden syytettyjen tekemisten selvittämiseksi. Vilhunen suostui kuultavaksi ja palasi alkuperäiseen kertomukseensa, että sijoitusvinkki oli tullut vantaalaiselta liikemieheltä. Vilhusen mukaan liikemies ei ollut Aarnio, mutta hän ei suostunut avaamaan asiaa enempää.

Vilhusen mukaan hän oli aiemmin nimennyt Aarnion vain siksi, koska kävi kauppaa keskusrikospoliisin kanssa.

Vilhunen kertoi, että hänen tavoitteensa oli ollut päästä vapaaksi tutkintavankeudesta. Lisäksi hän olisi halunnut, ettei hänen lähiomaistaan vastaan nostettaisi asiassa syytettä. Syyte kuitenkin nostettiin ja Vilhunen vapautui tutkintavankeudesta vasta paljon myöhemmin.

Vilhunen perui esitutkinnassa Aarniosta kertomiaan asioita myös hasistynnyrijuttuun liittyneessä käräjäoikeuden käsittelyssä, joka päättyi aiemmin tänä keväänä.

Aarniota kuultiin hovioikeudessa maanantaina. Hän kertoi, että Trevoc-sijoituksen takana oli sijoittaja, jonka henkilöllisyyttä hän ei halunnut paljastaa tietolähdetoimintaan vedoten.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion vuosi sitten yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Tuomion mukaan Aarnio oli hankkimassa poliisiin Trevocin laitteita samaan aikaan, kun hän oli yhtiössä omistajaan rinnastettavassa asemassa.

Juhani Niiranen / HS
Jari Aarnio oikeussalissa maaliskuussa.
Jari Aarnio oikeussalissa maaliskuussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat