Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliisin kymmenes irakilaisten palautuslento lähti Bagdadiin torstaina

Helmikuussa alkaneet palautuslennot Irakiin ovat maksaneet yhteensä arviolta 1,5–2 miljoonaa euroa.

Kotimaa
 
Helsingin Poliisi
Ensimmäiset vapaaehtoisesti Irakiin palanneet turvapaikanhakijat ottivat viimeisiä selfieitä Suomessa helmikuun 18. päivä.
Ensimmäiset vapaaehtoisesti Irakiin palanneet turvapaikanhakijat ottivat viimeisiä selfieitä Suomessa helmikuun 18. päivä. Kuva: Helsingin Poliisi
Fakta

Poliisi ei ota aseita mukaan palautuslennoille

 Poliisi tekee ennen jokaista palautuslentoa uhka-arvion ja suunnitelman, jonka mukaan se toimii lennolla. Maasta postamistehtävissä työskentelevät poliisit ja operaatioiden johtajat ovat saaneet tehtävään erityiskoulutuksen.

 Poliisi ei voi ottaa lennoille mukaan aseita, mutta se voi käyttää tarvittaessa sidontavälineitä.

 Tavallisella reittilennolla on mukana vähintään kaksi poliisia yhtä saatettavaa kohti, kun taas tilauslennolla saatettavaa kohti on yleensä yksi poliisi.

Helsingin poliisi lennätti torstaina turvapaikkahakemuksensa peruneita irakilaisia Bagdadiin jo kymmenennen kerran. Vapaaehtoisesti Irakiin palaavia on nyt lennätetty poliisilaitoksen järjestämillä tilauslennoilla lähes tuhat.

Irakilaisten palautuslennoilla on ollut keskimäärin sata irakilaista kerrallaan. Poliisi lennätti ensimmäiset irakilaiset tilauslennolla Bagdadiin helmikuussa, jolloin palautettavia oli kyydissä 103.

Poliisi kertoi aiemmin, että yksittäinen palautuslento Irakiin maksaa 150 000–200 000 euroa. Kymmenen palautuslennon hinnaksi valtiolle on siis tullut karkeasti arvioiden 1,5–2 miljoonaa euroa.

Helsingin poliisi on järjestänyt lentoja viime aikoina suurin piirtein kerran kahdessa viikossa. Poliisilaitos jatkaa vapaaehtoisesti palaavien lennättämistä Irakiin tarpeen mukaan.

”Tavoitteenamme on jatkossakin, että kaikki turvapaikkahakemuksensa peruneet ja kotimaahansa haluavat hakijat pääsevät kotimaahansa mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti”, sanoo ylikomisario Hannu Pietilä tiedotteessa.

Pietilän mukaan lennot ovat sujuneet ilman järjestyshäiriöitä tai muita ongelmia ja yhteistyö irakilaisten viranomaisten kanssa on sujunut.

Käytännössä poliisi voi tehdä palautuslentoja reitti- tai tilauslennoilla. Tilauslentoja voi järjestää joko kansallisesti tai yhteislennätyksillä muiden EU-maiden kanssa EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin avustamana.

Suomesta haki viime vuonna turvapaikkaa yli 32 000 ihmistä. Heistä yli 20 000 on irakilaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat