Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VM vahvistaa: Ministeriö on jo tarjonnut hallintolakia rikkoneelle Tullin Hartikaiselle uutta tehtävää

Martti Hetemäen mukaan apulaisoikeusasiamiehen moitteet saanutta Hartikaista ehdotetaan kansainvälisiin tehtäviin.

Kotimaa
 
Vesa Moilanen
Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen
Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen Kuva: Vesa Moilanen

Valtiovarainministeriö valmistelee Tullin pääjohtajan Antti Hartikaisen siirtämistä pois nykyisestä tehtävästään. Asia on kesken.

”Voin vahvistaa, että olemme valmistelleet hyvässä yhteistyössä Tullin pääjohtaja Antti Hartikaisen ja ulkoministeriön kanssa Hartikaisen asettamista valtioneuvoston käytettäväksi kansainvälisiin tehtäviin”, VM:n valtiosihteeri Martti Hetemäki toteaa HS:lle välittämässään lausunnossa.

Hartikaisen uusista tehtävistä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Apulaisoikeusasiamies katsoi keskiviikkona antamassaan päätöksessä, että Hartikainen rikkoi hallintolakia marraskuussa 2015 Tullin johtoryhmän kokouksessa, jossa käsiteltiin tämän vaimon nimitystä koskevaa asiaa. Hartikainen jääväsi itsensä, muttei poistunut kokouksesta, kuten hallintolaki velvoittaa.

Ministeriö antoi kesäkuussa 2015 pääjohtaja Hartikaiselle erillisen toimintaohjeen, joka oli seurausta tämän saamasta vakavasta huomautuksesta. Huomautus koski pääjohtajan toimintaa vaimonsa nimitystä koskevassa asiassa jo vuonna 2012.

”Valtiovarainministeriö edellyttää, että ette puutu millään tavalla puolisonne työskentelyyn Tullissa tai hänen työsuhteeseensa liittyviin kysymyksiin”, ohjeissa todetaan.

”On ilmeistä, että Hartikainen on toiminut hänelle annetun toimintaohjeen vastaisesti”, Hetemäki totesi helmikuussa.

Hallinto-oikeuden professorit arvioivat jo helmikuussa Hartikaisen rikkoneen lakia.

Hetemäki ei lausunnossaan kuitenkaan viittaa apulaisoikeusasiamiehen päätökseen.

”Hartikaista ollaan ehdottamassa näihin erityistehtäviin, koska hänellä on pitkä kokemus kansainvälisistä erityistehtävistä. Asiaa on luonnollisesti valmisteltu vain yllämainittujen henkilöiden kesken. Asia on edelleen keskeneräinen ja ratkaisusta tiedotetaan, kun se on valmis, toivottavasti mahdollisimman pian.”

Oikaisu 27.5. kello 13.16: Hetemäki kommentoi toimintaohjeiden rikkomista helmikuussa, ei apulaisoikeusasiamiehen päätöksen jälkeen, kuten uutisessa aiemmin kerrottiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat