Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomus haluaa vaihtaa Maamme-laulun Finlandiaan – äänestä omaa suosikkiasi

Kokoomuksen puoluehallitus kannattaa Pirkanmaan ja Pohjanmaan Kokoomusnuorten esitystä Suomen kansallislaulun vaihtamisesta Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kotimaa
 
Näin(kin) soi Finlandia – ”koko maailman kansallislaulu”
Näin(kin) soi Finlandia – ”koko maailman kansallislaulu”
Kapellimestari Leopold Stokowski (1882–1977) otti Jean Sibeliuksen Finlandian ohjelmistoonsa jo 1900-luvun alussa ja ehdotti sitä lopulta koko maailman kansallislauluksi. Sellainen siitä tavallaan tulikin. Siitä tehtiin esimerkiksi virsiversioita ja populaarimusiikkitulkintoja jo varhain, ja sama jatkui 2000-luvulla. Finlandia soi nykyisin kaikkialla ja sitä esittävät niin kuorot ja sinfoniaorkesterit kuin sähkökitaristit ja jopa ukulelen taitajat. HSTV kokosi sikermän Stokowskin, Radion sinfoniaorkesterin, Anssi Tikanmäen, Joan Baezin ja monien muiden Finlandia-taltioinneista.

Kokoomuksen puoluehallitus vaihtaisi Maamme-laulun Finlandia-hymniin. Pirkanmaan ja Pohjanmaan Kokoomusnuoret ovat tehneet Kokoomuksen kahden viikon päästä järjestettävälle puoluekokoukselle aloitteen Suomen kansallislaulun vaihtamisesta.

Finlandian on säveltänyt Jean Sibelius. Nuorisojärjestöjen mielestä V.A. Koskenniemen laatimat ”sanat heijastavat suomalaisten periksiantamattomuutta ja isänmaan rakkautta”.

Puoluehallituksenkin mielestä Finlandia-hymnin ottaminen kansallislauluksi sopisi hyvin juhlistamaan ensi vuonna vietettävää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa.

Aloitteen kohtalosta päätetään puoluekokouksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat