Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin yliopisto päätti ulkomaalaisten lukuvuosimaksuista – hinta 13 000–18 000 euroa

Lukuvuosimaksut otetaan käyttöön syksystä 2017 alkaen

Kotimaa
 
Kristiina Lehto / Lehtikuva
Helsingin yliopisto ottaa syksyllä 2017 käyttöön ulkomaisten opiskelijoiden lukuvuosimaksut.
Helsingin yliopisto ottaa syksyllä 2017 käyttöön ulkomaisten opiskelijoiden lukuvuosimaksut. Kuva: Kristiina Lehto / Lehtikuva

Helsingin yliopisto on päättänyt asettaa 13 000–18 000 euron lukuvuosimaksut EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille, kertoo yliopisto tiedotteessaan.

Lukuvuosimaksut otetaan käyttöön syksystä 2017 alkaen 34 vieras- tai monikielisessä maisteriohjelmassa. Kandiohjelmat säilyvät edelleen kaikille maksuttomina.

Lukuvuosimaksut jaetaan kahteen maksuluokkaan. Humanistis-yhteiskuntatieteellisten ohjelmien maksu on 13 000 euroa lukuvuodessa ja luonnontieteellisten sekä life science -ohjelmien 15 000 euroa lukuvuodessa.

Lisäksi kolmessa ohjelmassa lukuvuosimaksu on 18 000 euroa lukuvuodessa.

Suurin osa lukuvuosimaksuista kerättävästä rahoituksesta käytetään maksullisten ohjelmien toteuttamiseen. Maksuilla rahoitetaan myös apurahaohjelmaa sekä kansainvälistä opiskelijarekrytointia.

”Helsingin yliopiston tavoitteena on kansainvälistää koulutustaan ja kaksinkertaistaa kansainvälisten maisteriopiskelijoiden osuus. Haluamme houkutella lahjakkaita opiskelijoita ympäri maailmaa laadukkaisiin koulutusohjelmiimme”, opetuksesta ja tutkimuksesta vastaava vararehtori Keijo Hämäläinen kertoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan lukuvuosimaksujen suuruus on määritelty yliopiston kansainvälisen profiilin ja hintavertailujen avulla. Erityisesti vertailua on tehty pohjoismaisiin yliopistoihin.

Myös ohjelmien kustannukset vaikuttavat hintojen määräytymiseen: paljon laboratoriotyöskentelyä sisältävät ohjelmat ovat kalliimpia toteuttaa.

Laissa edellytetään, että yliopistolla on apurahaohjelma maksulliseen tutkinto-ohjelmaan osallistuvien opiskelijoiden tukemiseksi. Helsingin yliopisto päättää apurahaohjelman yksityiskohdista lukuvuoden 2016–2017 aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat