Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokkinen + Tuomala = Tuomala

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Juhani Niiranen / HS
Jani Tuomala ja Jenni Kokkinen tapasivat yli 10 vuotta sitten, kun heidän vanhempansa olivat naapureita. Sukunimivalinnassaan viikon päästä avioituva pari edustaa enemmistön linjaa.
Jani Tuomala ja Jenni Kokkinen tapasivat yli 10 vuotta sitten, kun heidän vanhempansa olivat naapureita. Sukunimivalinnassaan viikon päästä avioituva pari edustaa enemmistön linjaa. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Kun riihimäkeläiset Jenni Kokkinen ja Jani Tuomala astelevat ensi viikon lauantaina avioon Hattulan Pyhän Ristin kirkossa, pihalla lentävät lasten heittelemät ruusunlehdet. Jenni Kokkisesta tulee avioliiton myötä rouva Tuomala.

”Kipuilin vähän ratkaisun kanssa, sillä oma nimi on osa identiteettiä. Kysyin mieheltä, onko tämä hänelle erävoitto, kun taivun tähän, mutta hän ei ajattele sitä niin”, Jenni Kokkinen sanoo.

Omasta sukunimestä luopuminen tuntuu Kokkisesta hieman hankalalta siksi, että hän työskentelee asiakaspalvelutehtävissä ja ihmiset tuntevat hänet nykyisellä nimellä. Uusi nimi vaatii myös korttien ja allekirjoitusten uusimista.

Puoliso ei pitänyt kuitenkaan mahdollisena, että parilla olisi Jennin sukunimi. Sukunimivalinta kypsyi 11 vuotta seurustelleelle parille viimeisten vuosien aikana.

”Aloimme rakentaa taloa viisi vuotta sitten ja silloin olivat häät puheissa. Postilaatikossa on lukenut Tuomala ja Kokkinen, ja naapurin lapset kutsuvat meitä Kokkisiksi. Miestä se on vähän häirinnyt”, Jenni Kokkinen kertoo.

Miehen sukunimen valinta perheen yhteiseksi sukunimeksi tuntuu parista perinteikkäältä ja käytännön läheiseltä valinnalta.

Vanhempien eri sukunimiä ei tarvitse sitten selittää ehkä tulevaisuudessa syntyville lapsille ja kaikki voivat kokea olevansa samaa perhettä.

Myös morsiusparin sukulaiset ovat tukeneet ratkaisua. Kokkisen isä ja vaari eivät kannattaneet myöskään yhdysnimeä.

”Meille tämä sopii ja kunnioitamme vanhempien toivetta”, Jenni Kokkinen sanoo.

Tuomala on hänen mielestään neutraali nimi, eikä pari miettinyt uuden sukunimen keksimistä.

”Olen kuitenkin ollut myöntyväinen sukunimen vaihtoon. Ehkä siihen olisi ollut suurempi kynnys, jos en olisi pitänyt toisen sukunimestä. Silloin olisin mahdollisesti pitänyt oman nimeni.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat