Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miettunen + Nordström = Nordström

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Sara Aaltio / HS
Antti Miettunen-Nordström otti naimisiin mennessään yhdysnimen, jonka jälkimmäinen osa on vaimolta eli Laura Nordströmiltä.
Antti Miettunen-Nordström otti naimisiin mennessään yhdysnimen, jonka jälkimmäinen osa on vaimolta eli Laura Nordströmiltä. Kuva: Sara Aaltio / HS

Helsinkiläinen Antti Miettunen-Nordström kuuluu puolisoiden sukunimivalintojen tilastossa kaikkein pienimpään vähemmistöön. Hänellä on vaimolta Laura Nordströmiltä perua oleva sukunimi ja lisäksi hän on pitänyt oman sukunimensä ”tyttönimenään”.

Yhdysnimeen päätyminen ei tuottanut kesällä 2009 avioituneelle parille juuri päänvaivaa. Molemmat halusivat pitää oman sukunimensä, mutta toisaalta mahdollisuus yhteiseen sukunimeen lasten kanssa kiinnosti.

”Olen aina ollut Miettunen ja sellaiseksi itseni identifioinut. Minulla ei kuitenkaan ollut erityistä halua siirtää sukunimeäni tuleville lapsille”, Miettunen-Nordström kertoo.

Miettunen-Nordström pitää itseään feministinä, mutta sukunimivalinta ei ole hänelle ”myönnytys tai manifestillinen kädenojennus tasa-arvolle”. Hän ei ole saanut sukunimestään kielteistä palautetta.

”Asun Helsingin keskusta-alueella. Tilanne olisi ehkä eri, jos olisin jääkiekkoilija Mouhijärvellä ja pelikaverit kyselisivät nuuska huulessa sen perään.”

Erityisesti ulkomailla pitkä sukunimi on tuottanut kuitenkin hankaluuksia, kun sitä on pitänyt tavata hotellivirkailijoille ja lehtien asiakaspalvelijoille.

Miettunen-Nordströmin kaksi lasta ovat Nordströmejä, mikä onkin ainut vaihtoehto. Nimilain uudistamisen jälkeen tilanne voisi olla toisin, jos kaksoisnimet sallitaan silloin lapsille.

”Ymmärrän, että esimerkiksi kahden eri kulttuurin perheissä voi olla tällaisia identifikaatiotarpeita. Minulle ei ole välttämätöntä osoittaa nimillä eteläsavolaisia tai oululaisia sukujuuria.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat