Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hämäläinen + Hämäläinen = Hämäläinen

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Markus Jokela / HS
Hanna-Kaisa Hämäläinen mietti ennen, että vielä hän vaihtaa naimisiin mennessään nimeä. Sitten hän tapasi Marko Hämäläisen.
Hanna-Kaisa Hämäläinen mietti ennen, että vielä hän vaihtaa naimisiin mennessään nimeä. Sitten hän tapasi Marko Hämäläisen. Kuva: Markus Jokela / HS

Muuramelaiset Hanna-Kaisa Hämäläinen ja Marko Hämäläinen ovat siitä harvinainen pari, ettei heidän tarvinnut juuri pohtia sukunimen valintaa ennen häitä vuonna 2002.

”Ajattelin nuorena, että haluan pitkästä sukunimestäni eroon ainakin sitten kun menen naimisiin. Sitten löytyikin puoliso, jolla on sama sukunimi”, Hanna-Kaisa Hämäläinen kertoo.

Avioliittoa koskevia papereita täytellessään pari kyseli leikkisästi, voisivatko he ottaa toistensa sukunimet. Sen vihjattiin johtavan hillittömään paperishow’hun, joten morsian ja sulhanen pitäytyivät omissa nimissään.

Yhdysnimen Hämäläinen-Hämäläinen mahdollisuutta ei selvitetty. ”Kirkossa vieraiden joukosta kuului naurahdus, kun pappi kysyi, että haluatko sinä Hämäläinen ottaa tämän Hämäläisen puolisoksesi.”

Seurusteluaikana samasta sukunimestä oli hädin tuskin kaksikymppiselle parille hyötyä, sillä heitä pidettiin helposti avioparina. ”Opiskelupaikassamme opistossa emme meinanneet ensin saada yhteistä huonetta. Mietimme, että sanoisimme, että mehän olemme naimisissa.”

Välillä Hanna-Kaisa Hämäläinen haaveilee nimestä, joka mahtuisi Twitterin käyttäjätiliin. Suvusta olisikin löytynyt lyhyitä ja komeita sukunimiä.

Hämäläinen on Suomen yleisimpiä sukunimiä ja esimerkiksi Marko Hämäläisiä on niin paljon, että jotkut ovat ajatelleet perustaa kaimoille oman Facebook-ryhmän.

”Kun meidän molempien suvut kokoontuvat Jyväskylän seudulla, meitä on aika iso lössi Hämäläisiä. Se on aika huvittavaa”, Hanna-Kaisa Hämäläinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat