Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Reponen + Puolitaival = Repotaival

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Ville Pohjonen
Jaakko ja Tiina Repotaival tapasivat hääpäivän aamulla sateisissa merkeissä viime elokuussa Raahessa. Päivällä alkoi aurinko paistaa.
Jaakko ja Tiina Repotaival tapasivat hääpäivän aamulla sateisissa merkeissä viime elokuussa Raahessa. Päivällä alkoi aurinko paistaa. Kuva: Ville Pohjonen

Kun oululaiset Tiina Reponen ja Jaakko Puolitaival olivat kihloissa, he miettivät, tulisiko vaimostakin naimisiin mennessä Puolitaival vai pitäisivätkö molemmat omat sukunimensä.

Uusi sukunimi-idea lähti vitsistä. Pari oli palaamassa syyskuun yönä automatkalta Norjasta ja Ruotsin Lapista ja ihasteli revontulia. Niitä kutsutaan pohjoisessa joskus reposiksi.

Matkaa taivaltaessa uusi yhdistelmä molempien omista sukunimistä alkoi kuulostaa hyvältä.

”Malmijuna puksutti tien vieressä ja oli aivan pimeää. Ne olivat niitä maagisia hetkiä. Mietimme, että uudelle sukunimelle tulisi myös hyvä tarina”, Tiina Repotaival kertoo.

Pari ei osannut varautua nimenmuutosta edellyttävään byrokratiaan, joten aikataulusyistä morsian ja sulhanen pitivät viime kesänä vietetyissä häissä virallisesti omat sukunimensä. Uusi sukunimi paljastettiin kuitenkin hääväelle, josta suurimmalle osalle se oli yllätys.

”Kun kaaso kajautti ensi kertaa kirkon portailla, että tervehtikää herra ja rouva Repotaivalta, hääväki repesi nauruun. Siitäkin tuli hauska muisto.”

Hääpari pohti ennakkoon, miten sukulaiset suhtautuvat perinteistä poikkeamiseen ja itse keksittyyn nimeen. He suhtautuivat hyvin. Myös Repotaipaleet ovat tottuneet helmikuusta asti käytössä olleeseen, nimilautakunnan hyväksymään sukunimeen.

”Jos lapsia joskus myöhemmin tulee, perheellä on sitten yhteinen nimi. Se on oikein rakas, vaikka sukuumme kuulummekin tällä hetkellä vain me kaksi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat