Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulipalo vaurioitti pahasti hotelli­rakennusta Porissa – ”Massiivisia vesivahinkoja”, hotellinpitäjä kuvailee

Talossa sijaitsevan Omenahotellin asiakkaille on järjestetty korvaava yösija.

Kotimaa
 
Lieskat lyövät taivaalle Omenahotellin palossa
Lieskat lyövät taivaalle Omenahotellin palossa
Omenahotelli palaa Porin keskustassa. Lieskat lyövät taivaalle.

Porissa vahingoittui lauantaina rajussa tulipalossa seitsemänkerroksinen kerrostalo, jossa sijaitsee Omenahotelli. Kaikki ihmiset saatiin tiettävästi ulos rakennuksesta eikä kukaan loukkaantunut palossa. Hälytys palosta tehtiin aamulla puoli kuuden aikoihin.

Puolenpäivän jälkeen Satakunnan pelastuslaitoksen johtokeskuksesta kerrottiin HS:lle, että palon sammutuksessa oli siirrytty jälkiraivaukseen. Palossa vaurioitui nimenomaan rakennuksen yläosa; kattorakenteet tuhoutuivat kauttaaltaan. Jälkiraivauksessa purettiin talon peltikattoa, jotta saatiin varmistetuksi, ettei piilossa ole kyteviä palopesäkkeitä.

Palo sai alkunsa ilmeisesti seitsemännestä kerroksesta, jossa sijaitsee kokoustiloja, poliisin mukaan vapaamuurariyhteisön tilat. Syttymissyyn tutkinta on vasta alkuvaiheessa, eikä siitä ole vielä tietoa, poliisi tiedotti.

Pahat vesivahingot ulottuvat kuudenteen ja viidenteen kerrokseen. Puolenpäivän jälkeen pelastuslaitos imi niistä vettä pois vesivahinkojen minimoimiseksi.

Omenahotellia pitävä Jan-Henrik Holmlund kertoi kello 13:n jälkeen, että hän oli käynyt jo paikalla katsomassa hotellin huoneita. ”Massiivisia vesivahinkoja”, hän kuvaili hotellin vaurioita. Kuivaus oli kuitenkin jo käynnissä. Hotelli sijaitsee kerroksissa kolme, neljä ja viisi, joihin asti tuli ei levinnyt.

Hän kertoi, että vakuutukset ovat kunnossa. Holmlundin perhe on omistajana kyseisissä hotellitiloissa.

Holmlund sanoi, että vahingot korjataan ja hotelli jatkaa toimintansa mahdollisimman pian. ”Alkuviikosta selvinnee, koska voidaan avata uudelleen.” Ainakin lähiviikot hotelli on suljettuna.

Omenahotelleissa ei ole henkilökuntaa, vaan asiakkaat varaavat ja maksavat huoneet verkossa. Huonenumerot ja ovikoodit lähetetään yöpyjille sähköpostitse ja tekstiviestinä.

Petri Hakosalo
Hotellin kattorakenteiden jälkisammutustöitä.
Hotellin kattorakenteiden jälkisammutustöitä.

Tulipalotilanteisiin Omenahotellit ovat varautuneet automaattisin palohälytyksin ja sopimuksin vartiointiliikkeen kanssa. Omenahotellin toimitusjohtaja Ville Valorinta kertoo, että Porin hotellissa on palohälyttimet, jotka varoittavat asukkaita palosta äänekkäästi. Palosta menee automaattisesti hälytys sekä pelastuslaitokselle että vartiointiliikkeeseen, Valorinta kertoo.

Vartiointiliikkeen kanssa on sopimus ympärivuorokautisesta päivystyksestä. Hälytyksen sattuessa vartijat menevät paikalle evakuoimaan hotellia.

Petri Hakosalo / Lehtikuva
Sammutustöihin lähetettiin toistakymmentä yksikköä.
Sammutustöihin lähetettiin toistakymmentä yksikköä.

Valorinta kertoo, ettei tuli vaurioittanut hotellin tiloja vaan tiloja niiden yläpuolella. ”Mutta kyllä hotellikin kärsii savu- ja vesivahinkoja.”

Porin Omenahotellissa on 49 huonetta ja asukkaita oli palon syttyessä kaksinumeroinen luku, Valorinta kertoo. Ensi yön asiakkaille on järjestetty korvaava majoitus.

Petri Hakosalo / Lehtikuva
Palokunta sai hälytyksen tulipalosta puoli kuuden aikaan lauantaiaamuna.
Palokunta sai hälytyksen tulipalosta puoli kuuden aikaan lauantaiaamuna.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat