Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Astronautti Tim Kopra heitti voltin ja kertoi kuvanneensa Suomen metsiä – katso Nasan video Heurekan haastattelusta

Suomalaistaustainen astronautti näytti Heurekan yleisölle videon välityksellä, millaista on kulkea revontulien lävitse.

Kotimaa
 
”Sisunautti” Kopra vastaili suomalaisten kysymyksiin avaruudesta
”Sisunautti” Kopra vastaili suomalaisten kysymyksiin avaruudesta
Suomalaistaustainen astronautti Timothy Kopra otti perjantai-iltana yhteyden tiedekeskus Heurekaan kansainväliseltä avaruusasemalta. Kopra vastaili suomalaisten kysymyksiin. Kuva: NASA.

Avaruudessakaan ei voi välttyä arkisilta askareilta. Kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla oleva astronautti Timothy Kopra kertoi Vantaan tiedekeskus Heurekan yleisölle aikovansa lauantaina muun muassa imuroida.

Kopra ”kävi” Heurekassa videoyhteyden välityksellä perjantai-iltana. Heurekan tiedotteen mukaan Kopralle oli etukäteen lähetetty yli sata kysymystä, joista puolituntisen yhteyden aikana ehdittiin käydä läpi vajaat parikymmentä.

Yksi kysymys koski vapaa-aikaa avaruudessa. Kopra kertoi, että lauantaina hän aikoi nukkua pitkään sekä imuroida, valokuvata ja soittaa kotiin. Lisäksi Kopra kertoi kansainvälisen avaruusaseman tuntuvan suurelta, koska jokaista pintaa voi käyttää lattiana ja toisten ohitse voi kellua vaikka yläpuolelta.

Kopra kertoi myös valokuvanneensa Suomen metsiä ja rantoja, jotka ovat avaruudestakin katsottuna upeita. Avaruusaseman kulkemista revontulien lävitse hän kuvaili ”vihreässä valossa kylpemiseksi”. Lähetyksen päätteeksi Kopra heitti Heurekan tiedotteen mukaan komean voltin painottomuudessa.

Suomensukuinen, myös nimellä sisunautti tunnettu Kopra on ollut kansainvälisellä avaruusasemalla joulukuusta asti. Paluun koti-Maahan on määrä tapahtua kesäkuussa.

Petra Piitulainen / Lehtikuva
Tim Kopra.
Tim Kopra.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat