Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teknologiajätit lupasivat EU-komissiolle: Vihapuhe siivotaan verkosta 24 tunnissa

Facebook, Twitter, Youtube ja Microsoft ovat sopineet Euroopan komission kanssa säännöistä, joilla verkon vihapuhetta on tarkoitus torjua entistä tehokkaammin.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Facebook aikoo ottaa käyttöön menettelyjä, joilla puututaan vihamieliseen sisältöön.
Facebook aikoo ottaa käyttöön menettelyjä, joilla puututaan vihamieliseen sisältöön. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Euroopan komissio on sopinut neljän suuren yrityksen kanssa perusperiaatteista, joihin yritykset sitoutuvat vihapuheen torjunnassa. Facebook, Twitter, Youtube ja Microsoft ottavat käyttöön menettelyjä, joilla väkivaltaan ja vihamieliseen sisältöön puututaan.

”Sopimus verkossa esiintyvän vihapuheen poistamisesta on tärkeä askel pyrittäessä varmistamaan, että internet pysyy vapaana ja demokraattisena vaikuttamiskanavana, jossa noudatetaan eurooppalaisia arvoja ja lakeja”, sopimusta kommentoi oikeus-, kuluttaja- ja tasa-arvoasioista vastaava komisaari Věra Jourová.

Sääntöjen toimivuutta arvioidaan ensimmäisen kerran kuluvan vuoden 2016 lopulla.

Säännöissä edellytetään Euroopan komission tiedotteen mukaan ainakin seuraavia neljää seikkaa.

1) Yritykset tarkastelevat saamiaan sisällön poistopyyntöjä sisäisten sääntöjensä, kyseisen palvelun periaatteiden ja tarvittaessa EU-lainsäädäntöön perustuvan kansallisen lainsäädännön mukaisesti.

2) Yritykset arvioivat perustellut poistopyynnöt pääsääntöisesti 24 tunnissa ja tarvittaessa poistavat laittoman sisällön tai estävät pääsyn siihen.

3) Yritykset tarjoavat säännöllisesti koulutusta henkilökunnalleen ja vaihtavat näkemyksiä mahdollisista tulevista parannuksista hyväksyttyihin ilmoitus- ja poistojärjestelmiin. Ne tiedottavat käyttäjilleen sisältötyypeistä, jotka eivät ole kyseisen palvelun periaatteiden mukaan sallittuja.

4) Komissio, yritykset, kansalaisjärjestöt ja EU-maiden viranomaiset lisäävät yhteistyötään, jotta verkon vihapuheesta ilmoittamista voidaan tehostaa edelleen. Kansalaisjärjestöillä ja verkkosisällön tuottajilla on keskeinen rooli torjuttaessa vihamielisyyden lisääntymistä verkossa. Ne luovat vasta-argumentaatiota, jolla edistetään syrjimättömyyttä, suvaitsevaisuutta ja kunnioitusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat