Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukijat tekivät HS.fi:n etusivusta paremman

HS.fi:n etusivu uudistuu ensi viikolla. Lukijat kommentoivat ensimmäistä versiota, ja sivusta tuli sen takia parempi.

Kotimaa
 
Esa Mäkinen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n kehityspäällikkö. Twitter @esamakinen.
HS:n etusivut uudistuvat 6.6. alkavalla viikolla.
HS:n etusivut uudistuvat 6.6. alkavalla viikolla.

HS.fi:n etusivu uudistuu ensi viikolla. Uuteen etusivuun voi tutustua tällä viikolla arkipäivisin kello 9–17 osoitteessa HS.fi/beta.

Huhtikuun lopussa avasimme etusivun varhaisemman version lukijoiden nähtäville, ja pyysimme palautetta. Sitä tuli paljon – kiitos siitä.

Kiitoksia tuli etusivun lisääntyneestä selkeydestä ja sisällön riittävyydestä.

”Erityisesti pidän siitä, että uudella etusivulla uutiset eivät häviä sekä molemmilla sivuilla että ylhäällä oleviin sivupalkkeihin”, kirjoitti yksi lukija. "Uudessa kuvat ovat näyttäviä ja yleisilme selkeä ja looginen”, kirjoitti toinen.

HS:n uudet etusivut näyttävät samankaltaisilta kaikilla laitteilla ja ruuduilla.
HS:n uudet etusivut näyttävät samankaltaisilta kaikilla laitteilla ja ruuduilla.

Risuja ja parannusehdotuksiakin tuli jonkin verran. Typografiaa moitittiin, ja väreihin toivottiin parannuksia. Yksi lukijamme toivoi ”nykyistä vaaleansiniharmaasta tummempaa siniharmaata sävyä”.

”Missä on digitaalinen uutisguru”, toivoi toinen.

Palautteen perusteella olemme selkeyttäneet kirjasimia entisestään. Vaihdoimme vaaleansiniharmaan tummempaan, aivan kuten toivottiin. Digitaalista versiota paperilehden päivittäisestä tietokilpailusta uutisgurusta julkaistaan tästä päivästä alkaen.

Muitakin muutoksia on paljon. Esimerkiksi HS.fi:tä varten on tilattu yhdysvaltalaiselta Commercial type -kirjasinstudiolta oma leikkaus fontista, joka toimii nykyistä paremmin netissä.

Ulkoasua on myös tiivistetty hieman.

Tiiviyttä on lisätty HS:n uudella etusivulla.
Tiiviyttä on lisätty HS:n uudella etusivulla.

Mikä sitten muuttuu ja koska?

Kaikki digitaaliset etusivut muuttuvat ensi viikon alussa. Tarkka aika riippuu laitteesta ja ohjelmiston päivittymisestä.

Tietokoneruuduilla ja kännykän verkkoselaimissa muutos tulee ensimmäisenä, ja sen jälkeen älypuhelinten sovelluksissa. Muutos vaikuttaa iOs-, Android ja Windows/Lumia -käyttäjiin.

Etusivuista tulee aikaisempaa selkeämpiä ja panemme ne myös latautumaan aiempaa nopeammin. Mikä tärkeintä: etusivu näyttää jatkossa samanlaiselta kaikilla laitteilla.

Kun työmatkalla lukee uutisia kännykällä, kokemus on samanlainen myöhemmin työpaikalla tietokoneella ja illalla tabletin ääressä. Yksi ja sama Hesari löytyy kaikista kanavista.

HS uudistaa ja parantaa digitaalisia kanaviaan koko ajan. Kevään aikana sovelluksista on tehty nopeampia ja aiempaa varmempia. Olemme parantaneet lukijoiden mahdollisuuksia seurata itselleen tärkeitä aiheita.

Applen laitteiden käyttäjät ovat saaneet jo paljon parannuksia, mutta Android-käyttäjille tulee etusivun uudistuksen yhteydessä monia parannuksia. Näkyvin niistä on sovelluksen ulkoasun paraneminen kaikissa kanavissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat