Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Limingan kuolonkolarin bussikuskin ehdollinen vankeustuomio pysyi voimassa – Hovioikeus: Törkeää huolimattomuutta

Ylinopeutta ajaneen bussikuskin tarkkaavaisuus herpaantui, koska hän sääti radiota.

Kotimaa
 
Ville Honkonen
Limingan tuhoisa kolari tapahtui elokuussa 2014.
Limingan tuhoisa kolari tapahtui elokuussa 2014. Kuva: Ville Honkonen

Bussinkuljettajan ehdollinen vankeustuomio Limingalla tapahtuneesta kuolonkolarista on pysynyt voimassa Rovaniemen hovioikeudessa. Elokuussa 2014 tapahtuneessa turmassa kuoli 22-vuotias nainen.

Nuori bussinkuljettaja sai vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Bussikuski oli ennen onnettomuutta ajanut vähän aikaa ylinopeutta. Hänen nopeutensa oli noin sata kilometriä tunnissa, kun paikalla oli 80 kilometrin rajoitus. Lisäksi hänen huomionsa oli herpaantunut, sillä hän sääti radiota.

Bussi törmäsi ensin samaan suuntaan ajaneen, kääntymään ryhmittyneen auton perään. Törmäyksen takia bussi ajautui vastaantulevien kaistalle, jolloin se törmäsi vastaantulevaan autoon. Nuori naiskuljettaja kuoli heti.

Myös peräänajetun auton kuljettaja ja matkustaja loukkaantuivat, samoin kuin osa bussimatkustajista.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi kuljettajan ehdolliseen vankeuteen sekä maksamaan naiskuljettajan lähiomaisille 19 000 euron korvaukset kärsimyksistä.

Sekä syyttäjä että bussikuski valittivat päätöksestä hovioikeuteen. Syyttäjä vaati rangaistuksen koventamista, bussikuski taas rangaistuksen alentamista sakoiksi ja korvausvelvollisuuden alentamista.

Hovioikeus piti käräjäoikeuden päätöksen lopputuloksen voimassa.

Hovioikeuden mukaan bussikuski laiminlöi velvollisuuden tarkkailla liikennettä ja sovittaa ajonopeutensa sen mukaan. Tiellä oli molempiin suuntiin liikennettä. Ylinopeutta ajaessaan mies oli jättänyt pitkähköksi aikaa seuraamatta liikennettä ja liikennemerkkejä.

Näiden syiden takia liikenneonnettomuuden mahdollisuus oli hovioikeuden mukaan hyvin todennäköinen. Miehen olisi pitänyt olla erityisen huolellinen, koska hän kuljetti bussia. Sen takia kyse oli törkeästä huolimattomuudesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat