Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perinteinen vesitervehdys kasteli uuden koneen Helsinki-Vantaalla

Ural Airlines aloitti reittilennot Jekaterinburgin ja Helsingin välillä

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Vesitervehdys kunnioitti perinnettä Helsinki-Vantaalla
Vesitervehdys kunnioitti perinnettä Helsinki-Vantaalla
Ensimmäistä kertaa reittilennolla Helsinki-Vantaan lentoasemalle laskeutunut Ural Airlinesin kone otettiin vastaan perinteisellä paloautojen vesitervehdyksellä.

Kaksi Helsinki-Vantaan lentoaseman paloautoa käynnisti jykevät pumppunsa ja suihkutti ilmaan komeat vesikaaret tervehdykseksi uudelle tulokkaalle. Jekaterinburgista Venäjältä juuri laskeutunut Airbus A320 -matkustajakone rullasi hulppean vesiportin läpi kohti terminaalia ja uuden reitin avausta.

”Tämä on hyvin vanha perinne maailman lentoasemilla, kukaan ei oikein tiedä tarkalleen miten se on saanut alkunsa”, lentoaseman apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola sanoo. Hän arvelee, että alkuperä löytyy ilmailun pioneerimaasta Yhdysvalloista.

Uuden konetyypin laskeutuminen ensimmäistä kertaa, uuden reitin avautuminen tai vaikkapa pitkään palvelleen lentokapteenin eläköityminen ovat usein kimmokkeita vesitervehdykselle.

Kaksi paloautoa asettuu rullaustien molemmin puolin ja muodostaa vesitykeillään suihkuavan portin, jonka läpi juhlakone ajaa kiitoradalta terminaalille. Tervehdyksiä harrastetaan vain hyvin varustetuilla kentillä, jotka voivat irrottaa kaksi paloautoa valmiudesta yhtä aikaa seremoniatehtävään.

Tämänkertainen juhlakalu oli venäläinen lentoyhtiö Ural Airlines, joka avasi säännöllisen reittiliikenteen Helsingin ja Jekaterinburgin välillä. Yhteistyössä matkanjärjestäjän kanssa reitillä tullee olemaan ennen muuta kiinalaisia matkustajia, joita Ural Airvays tuo Jekaterinburgin kautta Helsinkiin.

Kalle Koponen HS
Airbus rullasi terminaalia kohti vesiportin läpi.
Airbus rullasi terminaalia kohti vesiportin läpi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat