Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varusmiehen kuolemantapauksen tutkinta valmistumassa – neljää epäillään rikoksesta

Upseerioppilas kuoli ampumaharjoituksessa Hangon Syndalenissa viime joulukuussa.

Kotimaa
 

Poliisitutkinta varusmiehen hengen vaatineesta ampumisturmasta on valmistumassa lähiviikkojen aikana.

Poliisi epäilee neljän henkilön syyllistyneen rikokseen, kun varusmies kuoli viime joulukuussa Merisotakoulun reserviupseerikurssin ampumaharjoituksessa Hangon Syndalenissa.

Kuolemantapaus tapahtui, kun yhdeksänhenkinen upseerioppilasjoukkue suoritti illalla liikkuvaa pimeäammuntaharjoitusta.

Upseerioppilas ampui vahingossa toista upseerioppilasta. Hän kuoli ampumavammoihin.

”Kaikenlainen tahallisuus on saatu suljettua pois tutkinnassa”, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Mats Sjöholm.

Poliisi epäilee upseerioppilaan syyllistyneen törkeään kuolemantuottamukseen. Lisäksi kolmea kantahenkilökuntaan kuuluvaa henkilöä epäillään tuottamuksellisesta palvelusrikoksesta.

Sjöholmin mukaan poliisilla on käsitys turmaan johtaneiden tapahtumien kulusta, mutta hän ei halua kertoa sitä, koska se voisi vaikuttaa mahdollisessa oikeudenkäynnissä kuultaviin todistajalausuntoihin.

”Tapahtumaan on vaikuttanut useampi eri asia. Olemme tutkinnassa selvittäneet harjoituksen toteutusta ja siinä käytettyä varustusta, puolustusvoimien ohjeistusta sekä sitä, onko toimittu ohjeiden mukaisesti”, Sjöholm kertoo.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan ampumaturmaan vaikutti osaltaan se, että harjoitustilanteessa taistelijat ja maalilaitteet erottuivat toisistaan huonosti.

Onnettomuustutkintakeskus antoi kaksi viikkoa tapauksen jälkeen Puolustusvoimille harvinaisen ilmoituksen onnettomuusuhasta. Sen tarkoituksena on ennalta estää samantapaiset turmat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat