Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkein oikeus tutkii irakilaismiehen saaman syytteen siskonsa kunniamurhan valmistelusta

Käräjäoikeudessa parikymppinen mies sai tuomion sisarensa kunniamurhan valmistelusta, mutta hovioikeus hylkäsi syytteen.

Kotimaa
 

Korkein oikeus (KKO) ottaa tutkittavakseen irakilaismiehen saaman syytteen sisarensa kunniamurhan valmistelusta. Asiasta oli valittanut syyttäjä, sillä hovioikeus hylkäsi syytteen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen noin vuosi sitten kahden vuoden ja yhden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, koska tuomion mukaan 20-vuotias mies oli sopinut isänsä kanssa sisarensa tappamisesta. Miesten mielestä 16-vuotias sisar ei noudattanut perheen kulttuurin ja islamin uskonnon mukaisia perinteitä.

Mies tuomittiin törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja pahoinpitelystä. Mies myönsi pahoinpidelleensä siskoaan lyömällä ja potkimalla, kun sisko ei totellut häntä.

Helsingin hovioikeus kumosi tuomion kunniamurhan valmistelusta. Se tuomitsi miehen kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä.

Epäilty murhahanke käynnistyi, kun tyttö karkasi kotoaan. Raivostunut veli yritti löytää siskonsa ja teki hänestä katoamisilmoituksen poliisille.

Mies lähetti useille ihmisille viestejä, joissa kertoi tappavansa sisarensa ja ostaneensa aseen.

”Jos saan hänet kiinni, tapan saman tien. Voi Jumala, jos en tapa häntä. Jos äiti on tappamista vastaan, tapan äidinkin. Ei minua haittaa, vaikka joudun vankilaan”, mies kirjoitti.

Mies luetteli viesteissä useita surmaamistapoja kuten puukottamisen, ampumisen, nälkään näännyttämisen, syömisen ja hautaamisen. Lisäksi hän kirjoitti siskon hiusten leikkaamisesta ja kasvojen tärvelemisestä.

Käräjillä mies kertoi, että siskon karkaaminen oli loukannut häntä. Hän pelkäsi, että ihmiset alkavat puhua heistä ja perheen maine menee.

Mies sanoi katuvansa puheitaan ja rakastavansa siskoaan. Hän kertoi myös, ettei hänellä ollut perustetta surmata siskoaan eikä hänen uskontonsa antanut lupaa surmata ketään.

Hovioikeuden mukaan ei ole näyttöä siitä, että veli olisi laatinut yksityiskohtaista suunnitelmaa sisarensa surmaamisesta tai sopinut surmaamisesta isänsä kanssa kuten syyttäjä väitti. Miehen hallusta ei ole löytynyt ampuma-asetta.

Mies uhkasi silti usean päivän ajan surmata sisarensa, mitä on hovioikeuden mielestä pidettävä hyvin moitittavana. Se ei kuitenkaan täytä hovioikeuden mukaan törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelun tunnusmerkistöä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat