Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terrorismimatkat tulossa rangaistaviksi – viranomaisten toimivaltuudet lisääntyvät

Hallitus antoi asiasta lakiesityksen eduskunnalle torstaina.

Kotimaa
 
Carlos Barria / Reuters
Kuva: Carlos Barria / Reuters

Matkustaminen terrorismirikoksen tekemistä varten on tulossa rangaistavaksi Suomessa. Hallitus antoi asiasta lakiesityksen eduskunnalle torstaina.

Matkustamisrikoksesta seuraa esityksen mukaan rangaistuksena vähintään sakkoja ja enintään kaksi vuotta vankeutta. Myös rikoksen yritys olisi rangaistavaa.

Myös matkan rahoittajaa voitaisiin esityksen mukaan rangaista terrorismin rahoittamisena.

Viranomaiset ovat samalla saamassa oikeuden käyttää salaisia pakkokeinoja ja salaisia tiedonhankintakeinoja laajasti matkustamisrikoksen estämisessä, paljastamisessa ja selvittämisessä.

Esimerkiksi telekuuntelun edellytyksenä olisi kuitenkin se, että epäillyn teon vakavuus edellyttäisi vankeusrangaistuksen tuomitsemista.

Hallituksen esityksen mukaan matkustamisrikoksesta voitaisiin määrätä rangaistus Suomen kansalaiselle, Suomessa pysyvästi asuvalle sekä kaikille muillekin, jotka matkustaisivat Suomesta muuhun kuin kotimaahansa tai pysyvään asuinmaahansa tekemään terrorismirikoksen.

Lakiuudistuksen taustalla on YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma, jota Suomen ja muiden YK-maiden tulee noudattaa. Tarkoituksena on torjua ulkomaille terrorismirikosten tekemistä varten lähtevien henkilöiden muodostamaa uhkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat