Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus harkitsee päivähoitomaksujen korotuksia uudelleen

Päivähoitomaksujen korotuksia on arvosteltu opposition toimesta ja myös hallituspuolueiden sisältä. Aiemmin hallitus ei kuitenkaan ole myöntänyt suoraan harkitsevansa korotusten perumista.

Kotimaa
 
Markus Jokela / HS
Oikeus- ja työministeri Jari Lindström, pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Alexander Stubb eduskunnassa torstaina.
Oikeus- ja työministeri Jari Lindström, pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Alexander Stubb eduskunnassa torstaina. Kuva: Markus Jokela / HS

Suomen hallitus harkitsee päivähoitomaksujen korotuksien perumista tai pienentämistä. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että päivähoitomaksujen korotuksilla tavoiteltu 56 miljoonan euron kokonaissäästö ei tule toteutumaan. Hallitus aikoo siten harkita korotuksia uudelleen.

”Nyt me tarkastelemme sitä kokonaisuutta valtiontalouden näkökulmasta, me tarkastelemme sitä työllistymisen näkökulmasta, me tarkastelemme sitä oikeudenmukaisuuden näkökulmasta ja me tarkastelemme sitä myös ostovoiman näkökulmasta”, Stubb sanoi.

Päivähoitomaksujen korotuksia on arvosteltu opposition toimesta ja myös hallituspuolueiden sisältä. Aiemmin hallitus ei kuitenkaan ole myöntänyt suoraan harkitsevansa korotusten perumista.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) sanoi olevansa iloinen siitä, että asia on otettu uudelleen harkintaan.

”Tulemme vielä käymään tätä varhaiskasvatuksen maksuihin liittyvää asiaa läpi hallituksen piirissä ja katsomme, mitä sille asialle voimme tehdä”, Grahn-Laasonen sanoi.

Korotusten piti tulla voimaan alkuperäisen aikataulun mukaan tämän vuoden syksyllä.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö iloitsi asiasta Facebook-päivityksessään.

Niinistön mukaan hallituksen toimet ”vaarantavat lasten oikeuksia ja heikentävät lapsiperheiden asemaa. Varhaiskasvatus on osa jokaisen lapsen koulutuslupausta, eikä sitä saa heikentää.”

Hänen mukaansa maksukorotukset ”ohjaavat naisia työstä kotiin ja luovat uuden kannustinloukun työnteolle”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat