Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies metsästi nuoria tyttöjä netissä – tuomittiin ehdottomaan vankeustuomioon

Tuomion mukaan vuonna 1990 syntynyt mies lähetti sopimattomia viestejä, kuvia ja videoita lukuisille tytöille.

Kotimaa
 

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1990 syntyneen miehen lukuisten nuorten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikokset tapahtuivat eri nettipalveluiden kautta.

Uhrit olivat tekoaikaan 9–15-vuotiaita. Rikossarja paljastui, kun poliisi sai rikosilmoituksen 12-vuotiaalle lapselle lähetetyistä seksuaalisista kuvista ja viesteistä. Muut uhrit löytyivät tutkinnan aikana.

Mies otti uhreihin yhteyttä Facebookissa, Whatsappissa ja Kik Messengerissä, Instagramissa ja Skypessä.

Tuomion mukaan mies aloitti yleensä keskustelun kehumalla tytön ulkonäköä ja pyysi lähettämään kuvan itsestään. Tämän jälkeen hän yleensä lähetti kuvan sukupuolielimestään.

Osa tytöistä lopetti viestittelyn siihen ja estivät miehen viestit. Jos tyttö jatkoi viestittelyä, mies jatkoi seksipainotteisten viestien lähettelyä.

Mies ehdotti myös tapaamista ja seksin harrastamista muutamalle tytölle. Tytöt eivät kuitenkaan suostuneet tapaamisiin.

Tuomion mukaan mies ei lopettanut viestien ja kuvien lähettämistä sen jälkeen, kun tiesi lasten olevan alle 16-vuotiaita. Mies oli myös systemaattisesti kertonut olevansa nuorempi kuin hän todellisuudessa oli ollut.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2013–2015.

Syytetty kertoi oikeudessa, ettei muistanut lähettäneensä kaikkia viestejä, kuvia tai videoita, mutta piti sitä mahdollisena. Mies perusteli alastonkuvien lähettämistä sillä, että sadat miljoonat ihmiset toimivat samalla tavalla.

Miehen mukaan hän ei ollut ymmärtänyt syyllistyneensä ”tässä mittakaavassa rikokseen”. Hän oli kuitenkin ymmärtänyt, ettei hänen menettelynsä ollut ”ihan oikein”, jos kyse oli alle 16-vuotiaasta.

Tuomion mukaan miehen teot olivat uhreille vahingollisia.

Vuonna 1990 syntynyt Dan Anders Backlund tuomittiin kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Mies tuomittiin 25:stä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.

Lisäksi mies tuomittiin kahdesta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Syytteet kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä hylättiin.

Tuomiota kovensi tekojen suunnitelmallisuus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat