Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lento myöhässä 10 tuntia Helsinki-Vantaalla – ”En ole ikinä nähnyt niin raivoissaan olevia suomalaisia”

Moni matkustajista oli saapunut kentälle jo neljältä aamuyöllä

Kotimaa
 
Martti Kainulainen
Norwegianin matkustajakone lähdössä Helsinki-Vantaan lentokentältä toukokuussa 2012.
Norwegianin matkustajakone lähdössä Helsinki-Vantaan lentokentältä toukokuussa 2012. Kuva: Martti Kainulainen

Helsinki-Vantaan lentoasemalla repesi aikaisin tänä aamuna suomalaisille epätyypillinen lentokenttäraivo, kun lentoyhtiö Norwegianin Malagaan kello 6.10 lähteväksi merkitty lento ei päässytkään matkaan.

”Ensin meille ilmoitettiin, että lennon lähtö siirtyisi kymmeneksi. Myöhemmin meille kerrottiinkin, että kone pääsekin matkaan vasta kello 16. Siinä vaiheessa matkustajien joukossa syttyi täysi kapina ja huuto. En ole ikinä nähnyt niin raivoissaan olevia suomalaisia, yleensähän me olemme melkoisia viilipyttyjä”, kertoo Helsingin Sanomien toimitukseen soittanut Malagan-lennon matkustaja.

Lennon myöhästymisen syyksi matkustajille oli kerrottu kapteenin sairastuminen. Uutta kapteenia odotettiin Lontoon Gatwickista saapuvalla lennolla.

Pettyneille matkustajille jaettiin 15 euron arvoiset voucherit sekä lentomatkustajan oikeuksista kertova vihkonen. Vouchereilla voi tehdä ostoksia Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Osa matkustajista ei jäänyt odottamaan pitkälle iltapäivään, vaan perui matkansa kokonaan.

Moni matkustajista oli saapunut lentokentälle jo neljältä aamulla. Odotusaikaa heille kertyy siis kaksitoista tuntia – jos lentokone Malagaan pääsee lähtemään nyt suunnitellusti.

”Erityisesti harmittaa lapsiperheiden puolesta. Jokainen ymmärtää, että kaksitoista tuntia lentokentällä on lapsiperheelle melko pitkä aika.”

Norwegianin suomalainen viestintäkumppani Tarja Valde-Brown vahvistaa, että myöhästyminen johtuu miehistön jäsenen sairastumisesta.

”Norwegianilta saamani tiedon mukaan lennon matkustajat voivat halutessaan siirtää varauksensa toiselle lennolle tai saada täyden hyvityksen. Olemme myöhästymisestä todella pahoillamme”, Valde-Brown sanoo.

Malagaan suuntautuvan lennon tilanteen kehittymistä voi seurata Norwegianin sivuilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat