Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oulun käräjäoikeus vangitsi terrorismin rahoittamisesta epäillyn miehen

Poliisin mukaan Al-Shabaab -terroristijärjestöön liittyvän toiminnan epäillään tapahtuneen Somaliassa vuosina 2006–2015.

Kotimaa
 

Oulun käräjäoikeus vangitsi perjantaina terrorismin rahoittamisesta epäillyn somalialaisen keski-ikäisen miehen, kertoo poliisi tiedotteessaan. Vangitsemispäätös liittyy Keskusrikospoliisin (Krp) esitutkintaan al-Shabaab-terroristijärjestön toiminnan edistämisestä ja rahoittamisesta.

Poliisin mukaan järjestöön liittyvän toiminnan epäillään tapahtuneen Somaliassa Galgaduudin läänissä vuosina 2006–2015. Mies on tullut Suomeen viime vuoden syyskuussa, kertoo poliisi.

Tutkinnanjohtaja, Krp:n rikosylikomisario Ari Soronen ei erittele tarkemmin, millä tavalla miehen epäillään rahoittaneen järjestöä.

”En pysty sanomaan tässä vaiheessa tutkintaa. Tutkinnassa pyrimme selvittämään yksityiskohtaisesti, mitä se tarkoittaa”, hän sanoo.

Soronen ei myöskään kerro, millaisilla rahasummilla miehen epäillään rahoittaneen järjestöä.

Tapauksen esitutkinta käynnistyi apulaisvaltakunnansyyttäjän tekemällä päätöksellä, kertoo poliisi tiedotteessaan. Tutkinnassa on myös tehty yhteistyötä Suojelupoliisin kanssa.

Al-Shabaab on Somaliassa toimiva ääri-islamistinen järjestö. Se taistelee Afrikan unionin ja maan hallituksen joukkoja vastaan. Ryhmittymä tekee yhteistyötä terroristijärjestö al-Qaidan kanssa.

Al-Shabaabin tiedetään keränneen varoja käyttöönsä esimerkiksi Pohjoismaissa, kertoo poliisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat