Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käräjäoikeus: Yliopiston lehtori piti nuorta tyttöä seksi­orjanaan – yli yhdeksän vuoden vankeus­rangaistus

Viisikymppinen mies tuomittiin muun muassa törkeästä ihmiskaupasta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Kotimaa
 

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut keski-ikäisen miehen muun muassa törkeästä ihmiskaupasta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä. Vuonna 1961 syntyneelle Kari Olavi Mauraselle määrättiin yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistus. Mies on työskennellyt lehtorina Itä-Suomen yliopistossa.

Tuomion mukaan mies tutustui uhriinsa sosiaalisessa mediassa ja kaksikko tapasi ensimmäistä kertaa vuonna 2011. Uhri oli hyväksikäytön alkaessa 14-vuotias, ja hänellä oli vaikeat kotiolot.

Tuomion mukaan mies tiesi lapsen vaikeista kotioloista ja houkutteli tytön asumaan luokseen. Mies käytti tyttöä toistuvasti seksuaalisesti hyväkseen. Mies käytti tekojen yhteydessä myös väkivaltaa ja alistamista.

Tuomion mukaan mies sai lopulta tytön tahdon murtumaan ja painosti ja suostutteli tämän myös prostituutioon. Uhri kertoi oikeudessa aloittaneensa prostituution aluksi innoissaan, mutta oli pian alkanut kokea sen ahdistavaksi ja halunnut lopettaa.

Tyttö oli kuitenkin kokenut velvollisuudekseen hankkia rahaa. Hän myös pelkäsi henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Uhri oli myös pelännyt palata omaan kotiinsa ja hän pelkäsi huostaanottoa. Tyttö oli tuohon aikaan 15–16-vuotias.

Mies hankki tytölle asunnon prostituutiota varten. Hän myös kuljetti tyttöä asiakastapaamisille sekä muille paikkakunnille seksiä myymään. Uhrin mukaan asiakkaita oli satoja. Käräjäoikeus arvioi, että uhri oli tienannut prostituutiolla noin 50 000 euroa, joista mies oli ottanut itselleen 35 000 euroa.

Oikeuden mukaan mies värväsi tytön seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi ja syyllistyi törkeään ihmiskauppaan vuosina 2011–2014.

Tuomion mukaan tytölle aiheutui miehen tekojen vuoksi vakavia mielenterveysongelmia. Mies määrättiin maksamaan tytölle erilaisia kärsimyskorvauksia 57 000 euroa. Lisäksi miehen pitää maksaa tytölle takaisin 35 000 euroa, jonka mies oli tienannut tytön prostituutiolla.

Mies itse kiisti pakottaneensa tai houkutelleensa tyttöä prostituutioon. Mies katsoi olleensa uhrin kanssa tasavertaisessa parisuhteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat